Зміни в роботі громадського транспорту Вінниці з 22 травня

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 22.05.2020 22:08 /

Кабінет Міністрів України 20.05.2020 р. прийняв Постанову №392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів".

Її положення дозволяють запровадження послаблення протиепідемічних заходів на території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією. Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Тож, згідно Постанови Кабміну №392, рішень Вінницької обласної та Вінницької міської комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протоколи №31 від 21.05.2020 р. та №27 від 22.05.2020 р. відповідно) з 22 травня дозволено:

  1. Виконання регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом на міському, приміському та внутрішньообласному сполученні.
  2. Проїзд у громадському транспорті міста Вінниці всім пасажирам, без необхідності мати при собі спеціальні довідки.
  3. Знаходження водія громадського транспорту міста у кабіні без захисної маски, якщо кабіна відокремлена від салону.
  4. Інші встановлені попередньо правила користування громадським транспортом міста під час карантину залишаються в силі: використання пасажирами захисних масок; перебування у салоні пасажирів у межах кількості місць для сидіння; вхід та вихід тільки через передні двері; безготівкова оплата проїзду.
  5. При цьому органи місцевого самоврядування повинні забезпечити додержання автомобільними перевізниками та автостанціями санітарних та протиепідемічних заходів на час дії карантину.

Крім цього, прийнято наступні рішення (за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів):

  • дозволити роботу в режимі прийому відвідувачів візового відділу Генерального консульства республіки Польща у місті Вінниці;
  • дозволити проведення релігійних заходів у культових спорудах, розташованих на території Вінницької міської ОТГ, за умови перебування в споруді не більше одного відвідувача на 10м2 її площі;
  • дозволити роботу готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);
  • дозволити проведення спортивних заходів за умови обмеження кількості учасників до 50 осіб та відсутності глядачів;
  • департаменту освіти, керівникам закладів дошкільної освіти усіх форм власності розпочати з 01.06.2020 року поступове відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти усіх форм власності (з обов’язковим виконанням підготовчих заходів).

Рішення про послаблення протиепідемічних заходів повинні переглядатись не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

+1
0
-1