WizzAir розглядає можливість відкриття рейсів з Вінниці

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 28.12.2020 13:26 /

Wizz Air може відкрити польоти з Вінниці, яка стане шостим аеропортом України, де представлений угорський лоу-кост.

«У травні 2020 роки провели переговори з Wizz Air, і вони нам підтвердили чотири напрямки - Німеччину, Польщу, Австрію і Угорщину», - заявив мер Вінниці Сергій Моргунов під час звіту про свою роботу в цьому році перед Вінницькою міськрадою.

За його словами, мова йде про потенційні відкриття рейсів з Вінниці у Берлін, Будапешт, Відень і Варшаву. А також розглядається напрямок до Італії.

Мер наголосив на важливості забезпечення безпеки польотів, для чого в вінницькому аеропорту необхідно провести реконструкцію злітно-посадкової смуги. У державному бюджеті на 2021 рік на ці цілі виділили 604 млн грн.

Місто в свою чергу готове за свої кошти провести реконструкцію терміналу. За оцінками Моргунова, це дозволить збільшити пропускну здатність аеропорту до 400 пасажирів на годину.

В результаті оновлений аеровокзал зможе одночасно обслуговувати відразу два рейси на середньомагістральних літаках типу Airbus A320 або Boeing 737-800. Їх використовують найбільші лоу-кости Європи Wizz Air і Ryanair, а також всі великі українські авіакомпанії - МАУ, SkyUp, «Роза Вітрів», Azur Air Ukraine.

 

За інформацією: www.avianews.com

Фотоколлаж: Старжинський Валерій

+1
0
-1