Вибір ліжка - нелегка справа

Зображення користувача Yur.
Автор: Yur+5 / Дата: 08.10.2020 23:08 /

Наш фізичний і моральний стан на 90% залежить від того, як ми відпочиваємо. Цьому сприяє і обстановка в будинку, а особливо в спальні. Саме в цьому місці ми розслабляємося, спимо, скидаємо з себе втому від галасливого швидкого міста. Найголовніший предмет інтер'єру спальні - це ліжко. Його зручність і краса безпосередньо впливають на те, як ми виспимося, як почнемо і закінчимо день. Повноцінний відпочинок можливий тільки на хорошому ліжку. Люди все більше починають цінувати свій відпочинок, тому саме на цю деталь інтер'єру витрачаються чималі гроші, іноді навіть на шкоду решті меблів. Дуже часто для спального місця використовують складаний диван: так, це хороший варіант, якщо кімнати невеликі і на рахунку кожен сантиметр. Зараз можна придбати досить зручні дивани, які будуть служити багато років. Але з повноцінним ліжком його навряд чи можна порівняти. Як тільки з'являється можливість, споживачі все-таки вважають за краще виділити для спальні окрему кімнату і поставити там королеву-ліжко типу Ліжко Ніколь.

Двоспальні ліжка

двоспальне ліжко

Конструкція двоспального ліжка нехитра: це каркас, рама і матрац. Багато хто вважають, що зручність залежить виключно від матраца, але це не так. Решті деталей також потрібно приділяти велику увагу. Щоб людина змогла вибрати оптимальний варіант зараз виробники пропонують купувати ліжко по частинам. До однієї моделі каркаса представлені кілька видів матраців і рам, що значно розширює можливість вибору. Каркас - це конструкція, що складається з двох опорних спинок і бічних панелей або з чотирьох панелей і навісних спинок. Матеріали для виробництва каркасів використовують різні. Багато хто віддає перевагу старому доброму дереву. Цей матеріал віддає своє тепло і створює затишок в спальні, дерев'яні ліжка двоспальні – це круто. У магазинах можна також побачити каркаси з пластика і заліза, але це на любителя. Звичайно, велике кована ліжко буде ефектно виглядати в спальні, але не кожному припаде до смаку цей матеріал. Дизайнери розкривають свою фантазію і при роботі зі спинками. По суті, це один з небагатьох видимих елементів ліжка, тому йому приділяють особливу увагу. Наприклад, спинки двоспального можуть бути різних форм (плоскими або зігнутими), ажурними або суцільними, гратчастими, вертикальними або похилими, з різними прикрасами, оббиті тканиною або шкірою. Виготовлення меблів, а точніше каркасів, стає справжнім змаганням серед виробників. Кожен хоче вразити споживача чимось новим.

Рами ліжок

Варіантів рам також дуже багато, що підтверджує широкий їх вибір в магазинах типу КЛен. Найпростіші являють собою конструкцію з довгих дощок (або трубок з металу), на яких закріплюють дерев'яні рейки. Кількість рейок впливає на міцність і на ціну рами. Також важливий і матеріал рейок. Наприклад, рейки з бука дорожче, але більш гнучкі і мають великий термін служби. Найзручніший для спини варіант - це товсті рейки, розташовані в декілька рядів. З останніх новинок можна відзначити рами з підйомним механізмом і з системою регулювання жорсткості.

Незважаючи на те, що асортимент ліжок досить великий, люди високого зросту іноді стикаються з проблемами. Стандартна довжина ліжка - 1,9-2 метра. У цьому випадку виробники пропонують зробити меблі на замовлення і придбати собі спальне ложе певної довжини. На щастя, сьогодні вибір ліжок представлений на всі смаки і розміри.

+1
0
-1