В Україні зможуть будувати автоматизовані парковки

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 10.04.2019 14:53 /

У містах України вже з літа можна буде проектувати і встановлювати автоматизовані парковки, які економлять простір, так як на невеликій ділянці землі можна розмістити в кілька разів більше машин, ніж на звичайній парковці.

Зміна №2 до ДБН В.2.3-15: 2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів», що стосується проектування автоматизованих автостоянок для легкових автомобілів, опубліковано 29 березня 2019 року в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України »№ 3/2019 і вступає з силу 1 липня цього року.

На думку заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе, завдяки внесенню нової норми, великі міста отримали можливість вирішити проблему з парковками.

До цього в ДБН була передбачена можливість проектування і будівництва звичайних і механізованих гаражів, в яких вертикальне переміщення автомобілів здійснюється за допомогою спеціальних підйомників, а горизонтальне - за участю водія. Нова норма дозволить проектувати гаражі, в яких весь процес від в'їзду до виїзду автомобіля буде відбуватися автоматично без участі водія. Управління пристроєм для переміщення автомобілів буде здійснюватися диспетчером, з приміщення, розташованого на посадковому поверсі. При проектуванні такого паркування необхідно враховувати доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус і до кожного паркомісця. Кількість поверхів буде залежати від особливостей і технічних можливостей підйомних механізмів.

Автоматизовані гаражі можна встановлювати як на окремих майданчиках, так і пристроювати до житлових будинків, але тільки за умови їх відділення протипожежною стіною 1 типу.

+1
0
-1