В Україні запустили інтерактивну карту автобусних маршрутів

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 09.04.2019 11:33 /

За допомогою сервісу можна отримати інформацію про автобусні маршрути і зупинки. Про це  повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"У сфері автобусних перевезень працює близько 20 тис.  Більш 30-40% з них працюють в тіні. Ми думаємо, що завдяки цьому сервісу вдасться знизити цей відсоток", - зазначив Омелян .

За його словами, реалізація цього сервісу не коштувала платникам податків ні копійки, тобто державні кошти на це витрачені не були. Однак міністр не уточнив вартість проекту і джерела фінансування.

Карта була реалізована Агентством журналістики даних в рамках проекту USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги / TAPAS".

За допомогою сервісу можна отримати інформацію про автобусних маршрутах і зупинках і точках перетину кордонів. Всього на мапі реалізовано майже 4 тис. Маршрутів.

"Відкриття даних про ліцензії на перевезення пасажирів і вантажів сприяло створенню сервісу, за допомогою якого тепер кожен бажаючий може за лічені секунди перевірити легальний перевізник чи ні. І на підставі цієї інформації може приймати рішення довіряти йому своє життя чи ні", - зазначив Олександр Риженко , глава Держагентства з питань електронного уряду.

 

+1
0
-1