В Білій Церкві запустили "електронний квиток"

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 14.03.2017 10:27 /

Поки в багатьох інших містах лише обговорюють цю тему, вже з 11 березня в Білій Церкві запустили систему "електронний квиток". Оплата проїзду проводится по картках, а за готівку вартість поїздки буде істотно вище.

Введення в експлуатацію першого етапу єдиної автоматизованої системи оплати проїзду в місті Біла Церква буде діятиме спочатку на тролейбусних маршрутах. При цьому, згідно з новими тарифними планами, вартість однієї поїздки при використанні карток електронного квитка - 2 гривні, а при покупці квитка за готівку - 3 гривні.

Станом на 24 лютого тролейбуси вже підготовлені до використання електронних і нових разових квитків, зокрема, вони обладнані валідаторами - пристроями, що зчитують інформацію з електронного або разового квитка.

Всі місця продажу оснащені спеціальними інформаційними табличками та позначені на спеціальній карті, яка розміщена на офіційному сайті Білоцерківської міської ради та сайті Білоцерківського тролейбусного управління, а також на інформаційних буклетах, які будуть поширюватися в місті.

На початковому етапі електронний квиток (на 11 поїздок за 20 грн. + 20 грн. Заставна ціна) можна буде придбати у кондукторів-контролерів або водіїв, якщо немає кондуктора.

Також, в планах впровадження "учнівських" і "студентських" проїзних, а також електронних карток для всіх пільгових категорій населення, які мають право на безкоштовний проїзд в тролейбусі, поступове облаштування на всьому громадському транспорті валідаторів, в тому числі - на маршрутних автобусах. Крім того, ведеться робота з розвитку способів оплати з використанням банківських карт і смартфонів.

Варто відзначити, що в Білій Церкві з 11 березня встановили новий тариф на проїзд в міському електричному транспорті. Так, при покупці разового квитка у кондуктора чи водія вартість складе 3 грн. а в стаціонарній касі або терміналі - 2,5 грн. Тролейбусний парк Білій Церкві налічує всього 24 машини, серед яких - 6 низькопідлогових "МАЗ-Етоній-Т103" і 4 зчленованих "Ікарус-280Т". Незважаючи на це, система тролейбуса грає важливу роль в пасажирських перевезеннях в місті, так як лінії тролейбуса прокладені по основних транспортних коридорах Білій Церкві.

Відзначимо, що в інших містах України електронний квиток поки ще не введений в постійну експлуатацію. Львів та Вінниця розробляють ці системи на основі кредитів ЄБРР, в Одесі - за власні кошти із залученням інвесторів.  У той же час у Львові вже діє експериментальна система онлайн-оплати на основі мобільного застосування "Приват-24".

Джерело: uc.od.ua

+1
0
-1