В аеропорту звільняли літак від терористів

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 23.11.2016 14:38 /

На території вінницького аеропорту бійці батальйону «Вінниця», кінологи, вибухотехніки, патрульні надавали силову допомогу у виявлені та знешкодженні терористів. Силовики відпрацьовували спільні дії на випадок терористичної загрози на об’єктах авіаційного транспорту.

Тактико-спеціальне навчання було проведено координаційною групою Антитерористичного центру при Службі безпеки України у Вінницькій області. Більше 300 силовиків були задіяні у спецоперації зі звільнення заручників. За легендою літак у повітрі захопили терористи. З вимогами звільнити спільника, який відбуває покарання в одній з виправних установ Вінниччини, сплатити 15 мільйонів доларів та дозаправити літак, терористи приземлились в аеропорту Вінниці. Їм на допомогу на територію летовища намагалась проникнути диверсійна група, однак її знешкодили спецпризначенці. Після того, як перемовини не дали результатів було проведено силовий штурм літака. Терористів знешкодили, заручники не постраждали.

У навчаннях були задіяні підрозділи Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій,Служби безпеки України, Державної пенітенціарної служби, військові формування Повітряних Сил Збройних Сил України, нацгвардійці, прикордонники та інші суб’єкти боротьби з тероризмом.

Всі підрозділи впорались з поставленими завданнями та продемонстрували спроможність виважено оцінювати ситуацію та ефективно виконувати свої функції в умовах терористичних загроз. Працівники поліції працювали не лише на території аеропорту, а й по місту. Було задіяно ряд патрульних поліцейських. Вони перекривали дороги, стояли на блокпостах при в’їзді в місто. Окрім цього були сформовані штурмові групи та групи резерву. Вибухотехнічна служба працювала на виявлення вибухонебезпечних речовин. Кінологи виявляли умовні вибухівки, силовий підрозділ приймав участь у затриманні терористів.

Як зазначив т.в.о.керівника обласної поліції Юрій Педос, завдяки таким навчанням правоохоронці, рятувальники, спецпризначенці, медики та представники влади відпрацьовують механізм дій при надзвичайних ситуаціях. Можна побачити помилки, які допускаються під час організації, розстановки сил, проаналізувати та скоординувати тактику дій усіх служб, які беруть участь у боротьбі з тероризмом.

 

Відділ комунікації поліції
Вінницької області
+1
0
-1