У Вінниці і регіоні запровадили комендантську годину та готуються приймати біженців з інших громад

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 24.02.2022 22:06 /

На всій території Вінницької області та у Вінниці зокрема відсьогодні діятиме комендантська година - з 22:00 до 7:00. Цей крок важливий для безпеки жителів громади. Також у Вінниці готують місця для прийому біженців зі Сходу України, переважно це діти. Про це йшлося під час спільного вечірнього брифінгу Вінницького міського голови Сергія Моргунова, голови Вінницької ОДА Сергія Борзова та голови обласної ради Вячеслава Соколового.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що у Вінниці на сьогодні працюють всі об’єкти інфраструктури. «Транспорт також працює в штатному режимі. Ми забезпечили харчування для батальйону територіальної оборони міста Вінниці. Також готуємо місця для можливого прийому біженців зі Сходу України або інших територій за потреби. На сьогодні вже були такі прохання з Донбасу. В більшості це діти. Ми вже працюємо над тим, щоб підготувати місця для їх розміщення, щоб було де спати, харчуватись. Вони будуть забезпечені всім необхідним», - наголосив Сергій Моргунов.

Сергій Борзов повідомив про запровадження комендантської години. «Ми працюємо, щоб мешканці почували себе в безпеці, ми маємо контролювати ситуацію в місті та області. З 22.00 до 7.00 ми вводимо комендантську годину. У цей час забороняється пересування людей, крім тих, хто задіяний на об’єктах критичної інфраструктури. Тому просимо всіх залишатися по домівках і слухати сигнали системи оповіщення. Хочу нагадати, що навчальної тривоги вже немає. Комендантська година діятиме на всій території Вінницької області. Ми забороняємо будь-яке переміщення для того, щоб бачити і контролювати ситуацію». Також Сергій Борзов зазначив, що всі школи та садочки залишатимуться закритими.

«Громади області активно співпрацюють з районними державними адміністраціями, центрами комплектування, військкоматами, формуваннями територіальної оборони, маємо активне сприяння від громад», - додав голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

 

+1
0
-1