Тролейбусний маршрут №15 подовжили

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 24.06.2021 11:16 /

Відтепер вінничанам, які мешкають на вул. Зулінського біля колишнього підшипникового заводу, зручніше дістатися до Муніципального ринку, а звідти – до району залізничного вокзалу. Маршрут тролейбусу №15, який ходив до Муніципального ринку, подовжили до кінцевої зупинки «ВПЗ». Щоб його запустити, не довелося будувати нову контактну мережу. По вул. Батозькій та Липовецькій тролейбуси «VinLine» їздитимуть на автономному ходу - в обох напрямках 4,6 км.

«На цей рік у нас заплановано зібрати сім тролейбусів «VinLine». І сьогодні ці два тролейбуси, які ми запускаємо, на автономному ходу можуть їхати 20 км. У тролейбусах встановлені штанги, які дають легше навантаження на контактну мережу і при сході не коротять лінію та не виключають підстанцію. Встановлені компресори, які дають вдвічі менше шуму. В салоні є роз’єми для підзарядки мобільних телефонів. Додатково по маршруту встановили 9 зупинок», - розповів генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.  

Під час виїзної наради міський голова Сергій Моргунов зазначив, що випуск на лінію тролейбусів «VinLine» вирішує питання мобільності і зменшує навантаження на контактну мережу. А також це відповідає Стратегії 3.0 у контексті пріоритетності екологічного електротранспорту.

 

+1
0
-1