Трамвайні шляхи України пропонують озеленити

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 20.03.2019 11:16 /

Мінрегіон розглядає пропозицію облаштовувати на шляхах руху трамваїв зелені насадження, так звані "зелені шляхи" (green tram tracks).

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За словами заступника міністра, вони будуть сприяти поліпшенню екологічного та естетичного стану міст і перешкоджати заїзду на них іншого транспорту, наприклад, індивідуальних автомобілів.

"До цих пір у нас є такі розумники, які не зневажають можливістю покататися трамвайними коліями, не замислюючись про те, які небезпечні наслідки може мати така їзда. У Європі вже давно придумали спосіб, як з цим боротися і при цьому забезпечити естетичний вигляд і підвищувати екологічний стан міста це "зелені шляхи" для трамваїв, тобто коли шлях трамвайного руху озеленений як клумби. Виглядає це дуже красиво і несе не тільки користь  місту а й очам пересічних громадян. Чому б не робити так і в Україн ? ", - зазначив Парцхаладзе.

За словами чиновника, подібна практика існує в багатьох містах Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Польщі та інших країн Європи.

+1
0
-1

Коментарі

+1
0
-1

Було б непогано. Травичка виглядає набагато краще, ніж коли колія засипана камінцями. Тільки в мене риторичне запитання: для озеленення необхідно чекати ініціативи міністерства? Самостійно місто чи ВТК не може це зробити?

+1
0
-1

Десь зробили, десь забули)