Перехрестя з круговим рухом. Зміни у ПДР

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 04.04.2017 16:17 /

Народні депутати підтримали зміни до закону "Про дорожній рух", надавши пріоритет руху по головній дорозі транспортним засобам, що знаходяться на кільці.

За дане рішення проголосували 234 депутати.

Варто зазначити, що до цього моменту в Україні не було єдиного правила пріоритетності проїзду перехресть подібного типу. У зв'язку з цим, що знаходяться на кільцевій дорозі водії були змушені поступатися дорогу в'їжджають на круг транспортним засобам.

Законопроект № 4246 вносить такі зміни: "Перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу".

При цьому необхідність даного нововведення стала наслідком збільшення кількості ДТП, чого вдалося уникнути в країнах Європи завдяки такому правилу.

"В Європі на кругових перехрестях, де діє єдина схема" Roundabout ", аварійність знизилася на 80%", йдеться в пояснювальній записці.

Закон вступає в силу на наступний день після дня його публікації.

У Вінниці рух по колу організований на перехресті вулиць: Коцюбинського-Привокзальна-Батозька, Київська-Зулінського, Пирогова-Сабарівське шосе, Гніванське шосе-Сонячна-Інтелігентний.

Будьте уважні на дорозі.

 

+1
0
-1