Нові катери для Вінниці?

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 27.04.2019 09:10 /
 
 
Під час сесії депутат Юрій Іорданов запропонував придбати для міста два сучасних катери. Оскільки ті, що сьогодні працюють у місті, - йдеться про катери «Микола Пирогов» та «Ляля Ратушна», - дуже старі. Міський голова Сергій Моргунов у відповідь зазначив, що це питання уже відпрацьовується міськими службами.  
 
«Ми цим займаємось. Це не так просто. Якщо говорити про форму власності річкового порту і цих двох катерів, то є певні юридичні нюанси. Було рішення суду щодо виконання повернення річкового порту до державної власності. Це тривала процедура по термінах. Разом із тим, є доручення відповідним підрозділам і безпосередньо заступнику міського голови Сергію Матусяку, в тому числі щодо відпрацювання з одним із наших вінницьких виробників можливості побудови таких катерів і організації навігації на річці Південний Буг. Коли це буде і в які терміни зараз важко сказати, тому що треба відпрацювати багато юридичних питань. Також потрібно вирішити питання взаємодії між Вінницькою транспортною компанією і цим підприємством», - каже міський голова. 
 
Також Сергій Моргунов зауважив, що потрібно буде налагодити і транспорту інфраструктуру на річці Південний Буг. 
 
«Одне діло купити катери, а інше побудувати транспортну інфраструктуру, як це було раніше. Тоді були відповідні зупинки і люди користувалися річковим транспортом не тільки в туристичних цілях, а й як транспортною мережею. Катери курсували із Стрижавки до Сабарова. Це достатньо  складний процес, але ми цим займаємося.  В даному випадку, якщо в когось із депутатів є бажання і певні ідеї долучитися до цього процесу, будь ласка, - ми будемо дуже раді», - додав очільник міста.  
+1
0
-1