Чим відрізняється вантажне таксі від перевізника

Зображення користувача Yur.
Автор: Yur+5 / Дата: 20.05.2020 20:22 /

Головні відзнаки, які притаманні сервісу вантажне таксі та перевізнику (окремо розглянуті приватні перевізники та компанії). Приховані рифи співпраці, та види діяльності які не притаманні окремому напрямку.

Вантажне таксі

Як можна зрозуміти з назви – це здебільшого сервіс таксі котрий спеціалізується на доставці вантажів. Тобто, це швидкий спосіб перевезти невелику кількість вантажу, або громіздку одиницю (шафа чи диван) по місту за швидкий час. Особливо, коли потрібен вантажний автомобіль саме на тепер, прибуття машини від десяти хвилин до однієї години. Великий парк власного транспорту, та налагодженні зв’язки з партнерами, дозволяють швидко надавати послуги по всьому місту. В більшій частині, цей сервіс надає автомобіль з необхідним за розміром та місткістю вантажним відсіком, але переважна кількість транспорту – це мікроавтобуси до трьох тисяч кілограм. Послуги вантажників, як для завантаження, так і для розвантаження, в більшості не надаються цим сервісом. Але у них є партнери, з якими вони співпрацюють, що збільшує час прибуття до години та надається на заброньовану дату. Основна спеціалізація, яка притаманна сервісу вантажне таксі, це надання транспорту на тепер, а не на заплановану дату. Також можлива поїздка на кілька адрес (кілька точок завантаження, чи розвантаження). Цей тип перевезення дуже розповсюджений для доставки великогабаритних покупок з магазинів та складів. Також при купівлі вживаних речей через дошки оголошень.

Що варто знати:

  • Під час замовлення обов’язково вказуйте про вагу та габарити, щоб уникнути зміни вартості перевезення.
  • Перевезення по місту рахується в більшості випадків погодинно. Уважно фіксуйте час прибуття та звільнення автомобіля.
  • Виїзд за місто рахується за кожен кілометр, тож дізнайтесь, з якої точки починається відлік. Це впливає на суму.

Перевізники

Перевізники в цьому плані мають більшу направленість на повноцінне перевезення, як для приватних осіб (меблів та речей з квартири, чи з дачного будинку), так і для комерційних підприємств (перевезення між складами, до виробничого цеху, зі складу до магазину). Перевізники також спеціалізуються на комплексному наданні послуг (машина та вантажники). Надають транспорт на заплановану дату, в більшості випадків не раніше, як за годину від замовлення. Серед транспорту, переважна кількість бортових автомобілів, вантажне таксі в більшості випадків не має спецтранспорту (з гідробортом, або маніпулятором). Для перевізника, це не є проблемою, але вони поділяються за фахом та напрямком діяльності. Деякі компанії пропонують повноцінні мувінг послуги, включаючи можливість надання складу для зберіганні речей чи техніки.

Приватний перевізник має обмежений парк та штат. Працює за визначеним напрямком (перевезення піаніно, квартирні перевезення тощо) на якому спеціалізується. Часто співпрацює як з великими підприємствами, так и приватними особами. В більшості працює за готівковим розрахунком, та може періодично співпрацювати з компанією, або як вантажне таксі.

Компанія перевізник має більший набір можливостей, за рахунок власної потужності. Може працювати як на окремий напрямок, так і бути поділеним на підрозділи за спеціалізацією. Як і вантажне таксі, може залучати партнерів до виконання замовлення. Логістичний відділ керує рухомим складом, а фінансовий відділ керує потоками, в тому числі безготівковими розрахунками. Працює суто окремо, але невеличкі компанії можуть гуртуватися.

Що варто знати:

  • Під час замовлення оговорюйте принципи ціноутворення (що впливає на ціну та як зменшити витрати).
  • Точно фіксуйте умови угоди, бажано письмово, навіть у якості повідомлень.
  • Вартість автомобіля не може бути суттєво змінено (воно рахується або погодинно, або за кілометр) тож узгоджуйте маршрут руху, щоб уникнути простою в заторах.
  • У вартості вантажників, обов’язково обумовлюйте наявність ваги понад сто кілограм, відсутність вантажного ліфту (це може змінити вартість перевезення).

Вдалих вам перевезень!

Деяку інформацію та фото надав сервіс вантажне таксі «Груз Online»

 

+1
0
-1