5% машино-місць для електрокарів

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 04.04.2019 16:27 /

Уряд має намір зобов'язати при облаштуванні автостоянок 5% машино-місць відводити для електрокарів.

Так, у змінах ДБН В.2.3-15: 2007 "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів" міститься обов'язкова вимога - облаштовувати електричними зарядками не менше 5% машино-місць на парковках.

Зміни опубліковані 29 березня в інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №3 / 2019 і вступають в силу з 1 липня цього року.

"У минулому році в світі було куплено близько 2,1 млн нових електрокарів. Наприклад, в Норвегії продали 73 тис. Електромобілів, тобто кожне друге придбане авто було електричним. Думаю, що вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари. Так, це не відбудеться одномоментно, тому потрібно готуватися до цього вже зараз. У нових змінах ДБН по автостоянок ми передбачили обов'язково влаштовувати на парковках, що проектуються мінімум 5% машино-місць з зарядками для електромобілів ", - зазначив заступник міністра регіональног розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Парцхаладзе підкреслив, що цей відсоток планується поступово збільшувати, щоб до 2030 року всі 100% машино-місць на стоянках в Україні вже були оснащені електрозарядкамі. Ці зміни пов'язані з великою популяризацією електрокарів, яка очікується в найближчі роки. Так, за даними аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом, стрімке зростання кількості електрокарів прогнозується вже в 2020 році, так як саме на цей рік автовиробники запланували вихід на ринок багатьох нових моделей електромобілів.

Джерело: Кабмін, ЦТС

+1
0
-1