З 21 липня починається тотальний контроль всіх перевізників

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 21.07.2018 10:10 /

20 липня за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях сталися дві масштабні автомобільні аварії. В результаті цих жахливих ДТП загинуло 15 чоловік,  22 травмованих.

Після цих аварій МВС зібрало термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах. В уряді разом з тим підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

Контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників розпочинається з 21 липня, і у разі, якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано.

Про це повідомив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян за підсумком нарад з МВС, Нацполіцією, Мінекономрозвитку, Укртрансбезпекою та представниками асоціацій автобусних перевізників. 

За підсумками сьогоднішніх нарад у Міністерство інфраструктури України спільно з Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Укртрансбезпека, а також з представниками асоціацій автобусних перевізників домовлено про наступне:

1. З 21 липня починається тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції всіх перевізників.
2. У випадку відсутності ліцензії при комерційному перевезенні пасажирів - конфіскація транспортного засобу!
3. Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 000 грн штрафу.
4. 26 липня на засіданні Кабміну буде схвалено відповідну постанову Уряду, якою з 27 липня буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.

Домовилися з легальними перевізниками:
1. Всі працюють в правовому полі, сплачують податки, в рівних умовах.
2. З 1 серпня вводиться електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція та нацполіція і в якому реєструватиметься вся інформація щодо перевізника, його ліцензій, маршрутів, штрафних балів тощо.
3. З 1 січня 2019 р. введемо gps tracker, електронний квиток та тахограф або його аналог.
4. Готуємо пропозиції щодо державного сприяння з оновлення парку автобусів.

 

 

+1
0
-1