Які вакансії найпопулярніші у Вінниці?

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 19.04.2022 12:40 /

Важко передбачити, які професії будуть потрібні через кілька років. Ринок праці Вінниці зараз досить нестабільний, рухливий та мінливий. Старшокласникам та випускникам шкіл варто готувати себе до того, що у майбутньому потрібно буде отримувати кілька спеціальностей. Перша може виявитися незатребуваною для роботодавців. Крім того, враховуючи швидкість, з якою змінюється навколишній світ, можливо через 4-6 років професія, на яку ви навчаєтесь, зникне з ринку праці.

Які спеціалісти потрібні Вінниці сьогодні

На Вінниччині нині зростає попит на фахівців інженерних спеціальностей, зварювальників, токарі та фрезерувальники, вихователів дитячих садків. Перевага у бік робітничих спеціальностей пояснюється тим, що тривалий час існував стереотип про дефіцит офісних працівників. Більшість молодих людей отримали заповітні дипломи, але роботу у Вінниці чи області знайти не можуть через дефіцит місць, а ось престиж робітничих спеціальностей був досить низьким, звідси брак кваліфікованих робочих рук.

Наразі більшість молодих людей відмовляються від здобуття вищої освіти, адже вона не гарантує працевлаштування, а більшість спеціальностей в університетах платні. Колишні випускники влаштовуються на роботу, а вже потім визначаються зі сферою, де хотіли б розвиватися, закінчують курси або здобувають вищу освіту заочно.

Також у період епідемії COVID-19 відзначається дефіцит медичного персоналу. Тільки за останній рік потреба у працівниках медичної спеціальності, медиках та фармацевтах, зросла на цілих 20%. Потрібні на роботу у Вінниці:

  • медсестри;
  • хірурги;
  • діагности,
  • вузькопрофільні фахівці та лаборанти.

Також сьогодні набирають популярність такі професії медицини, як:

  • IT-медик;
  • біотехнолог;
  • трасплантолог;
  • медичний маркетолог;
  • молекулярний дієтолог;
  • біотехнік;
  • нанофахівець.

"Медицина та фармацевтика" останні кілька років перебуває у топ-10 найпопулярніших галузей на ринку праці Вінниці. Випереджають її лише галузі, в яких постійно відкриваються нові фірми, популярні останнім часом "Інформаційні технології", "Банки", "Транспорт", "Будівництво", "Бухгалтерія". Проте намічається тенденція до зниження кількості вакансій з цих спеціальностей. Вищі навчальні заклади щороку випускають велику кількість спеціалістів, виникає профіцит кандидатів на робочі місця.

Відмітити також потрібно і сферу громадського харчування, де найбільш затребуваними є офіціанти. Друге місце стабільно тримає професія "кухар". Далі йде професія керуючого ресторанами та барами. На четвертому місці розміщується персонал кухні, а замикає п'ятірку лідерів — шеф-кухар. Також досить високий попит відзначається на хостес та організаторів свят.

 

+1
0
-1