Вінницька ОДА посилює карантинні заходи

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 23.03.2020 11:29 / Тема: Вінницька ОДА посилює карантинні заходи

Під час засідання Вінницької ОДА підписали протокол, яким вирішили посилити карантинні заходи на Вінниччині, які починають діяти з 23 березня.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами) та статті 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» за результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія Вінницької ОДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила ввести посилені карантинні заходи, які починають діяти 23 березня:

1. Головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад на засіданнях місцевих комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановити та запровадити обмежувальні протиепідемічні заходи на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць відповідно до вимог статті 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»:

1.1. Заборонити продаж на ринках молочної продукції домашнього виробництва (походження):
молоко незбиране питне всіх видів;
сметана, вершки всіх видів;
сир кисломолочний всіх видів;
сири розсильні всіх видів, в тому числі бринзи.

1.2. За умов запровадження суворого санітарного контролю адміністраціями продуктових ринків, впроваджувати, як до продавців, так і покупців температурний скринінг дистанційним вимірюванням температури, а також санітарний контроль, усіх без виключення, продуктів та тимчасово встановити наступний режим роботи продуктових ринків, зокрема:
у робочі дні - з 10-00 год. до 14-00 год.;
у вихідні дні - з 10-00 год. до 17-00 год.

1.3. Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань перебування, у разі нагальної потреби, у громадських місцях, із обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту: лицеві маски (респіратори), рукавички. Періодично проводити дезінфекцію рук та інше. У разі ігнорування зазначених вимог до порушників можуть вживатися заходи адміністративного впливу.
 
1.4. Організувати проведення дезінфекції території магістральних вулиць та зупинок громадського транспорту в ранкові та вечірні години дезінфікуючими засобами, що дозволені для цих цілей.

1.5. Організувати заходи щодо карантинного контролю за громадянами, які повернулися та повертаються з-за кордону (обов’язкова самоізоляція щонайменше впродовж 14 днів).

1.6. В разі необхідності залучати:
для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідне для здійснення профілактичних і протиепідемічних заходів, із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, пов'язаних з його використанням;
підприємства, установи, організації незалежно від форм власності до виконання заходів з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із загрозою поширення гострої респіраторної хвороби на території України, спричиненої коронавірусом COVID-19.

2. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області спільно з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування:

2.1. Посилити охорону публічної безпеки та порядку шляхом виставлення контрольно-пропускних пунктів на в'їздах та виїздах населених пунктів області із залучення працівників поліції, Національної гвардії, ДСНС, фахівців медичних установ та, у разі потреби, громадських формувань, з наданням права та можливості проводити санітарні огляди речей, багажу, транспортних засобів, дистанційне вимірювання температури громадян (водіїв, пасажирів).
 
2.2 Запровадити максимальне обмеження пересування громадян як пішки, так і власним автотранспортом всередині населених пунктів, а також міжміським, міжрайонним, міжобласним сполученням (крім медичних, продуктових, соціальних та життєвоважливих мереж).

2.3. Запровадити піші патрулі в містах та інших населених пунктах, особливо на небезпечних в епідвідношенні об’єктах.

3. Управлінню Служби безпеки України у Вінницькій області забезпечити:

3.1. У взаємодії з відділом протидії кіберзлочинам у Вінницькій області ДКП НП України та спільно з Департаментом інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації та Департаментом у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради ефективний моніторинг інформаційного простору регіону в напрямку виявлення фактів поширення провокаційних матеріалів та фейків щодо епідеміологічної ситуації у Вінницькій області.

3.2. Посилення контррозвідувального, антитерористичного та протидиверсійного захисту об’єктів критичної інфраструктури регіону.

3.3. Спільно з Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області та у взаємодії з громадськими організаціями патріотичної спрямованості забезпечити недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні, можливої провокації масових заворушень та громадської непокори.

4. Керівнику Подільської митниці Державної митної служби України:

4.1. З метою своєчасного виявлення ризиків та ознак захворювання громадян в зонах митного контролю, які розташовані поза межами пунктів пропуску через державний кордон України, зобов'язати керівників підприємств утримувачів місць доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення в зоні діяльності Подільської митниці Держмитслужби (в межах адміністративної території Вінницької області) проводити вимірювання температури (скринінг) тіла перевізників товарів під час пропуску на територію місця доставки а також інших осіб, які згідно чинного законодавства мають право перебувати в зонах митного контролю.

4.2. Провести негайну перевірку використання посадовими особами митниці під час перебування в зонах митного контролю (пунктах пропуску) засобів індивідуального захисту та забезпечити неухильне їх використання в подальшому.

5. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації:

5.1. З метою здійснення щоденного моніторингу цін та наявності в закладах торгівлі області соціально значущих товарів, з подальшим інформуванням про це Кабінету Міністрів України зобов'язати керівників торгівельних мереж області: АТБ, МЕТРО, ГРОШ, ФУРШЕТ, СІЛЬПО, ВАРШАВА надавати щоденний моніторинг цін та наявність визначених соціально значущих товарів.

5.2. Розглянути пропозиції начальника Могилів-Подільського прикордонного загону «Імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова» щодо:
обмеження перетину державного кордону представниками місії EUBAM в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський - Отач»;
заборони переміщення через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський - Отач» громадян, які мають посвідку на тимчасове проживання.
Підготувати відповідне клопотання перед Міністерством закордонних справ України про введення відповідних обмежень та внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 березня 2020 року №287-р.

6. ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» спільно з Могилів-Подільським прикордонним загоном «Імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова» організувати та забезпечити санітарну-протиепідемічну обробку з використанням дезінфікуючих бар’єрів вантажних транспортних засобів, обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів (водіїв), які слідують на в’їзд в Україну в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський - Отач».

7. Головному управлінню ДСНС України у Вінницькій області:
розглянути питання щодо забезпеченні засобами індивідуального біологічного захисту особового складу Головного управління, засобами для проведення дезінфекції;
бути готовими залучити (при необхідності) особовий склад підпорядкованих підрозділів до здійснення заходів із дезінфекції приміщень з масовим перебуванням людей.

+1
0
-1