Відтепер в аеропортах всі повідомлення будуть українською та англійською

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 17.10.2016 13:09 /

Всі аеропорти України повинні позбутися російської мови і комуністичних назв. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.

«Вся інформація, яка розміщується в аеропортах України на електронних табло, вивісках, покажчиках або озвучується через гучномовці, має бути українською та англійською мовами. Ніякої російської мови бути не повинно. Це не тільки питання застосування державної мови, це питання самоповаги, в першу чергу. Так само і працівники аеропортів при спілкуванні з пасажирами повинні користуватися українським або англійською мовами », - зазначив чиновник.

Також він підкреслив, що відповідно до закону про декомунізацію, належить зміна назв підприємств і установ, які мають відбиток радянщини.

«Це більшою мірою стосується" Укрзалізниці ", де до сих пір є ряд станцій, які носять радянські назви. Але якщо аеропорт має термінал, відділ або хоча б кафе, в назві яких простежується радянський слід, це повинно бути змінено до 1 грудня. Це питання принципове », - заявив Володимир Омелян.

+1
0
-1