В СЦ МВС відтепер можна отримати міжнародне посвідчення водія

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 09.02.2017 09:11 /

У територіальних сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України з  9 лютого 2017 року, можна отримати міжнародне водійське посвідчення. Про це йдеться в повідомленні на сайті МВС.

"Міжнародне посвідчення водія - це нова послуга сервісних центрів МВС, яка ніколи раніше не була доступною в МРЕВ. Отримати міжнародне посвідчення водія можна тільки при наявності національного посвідчення водія, при цьому національне посвідчення не вилучається", - повідомив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій .

Як відзначають у відомстві, міжнародне посвідчення водія важливо для громадян України, які працюють або тимчасово проживають за кордоном, а також збираються подорожувати автотранспортом.

Завдяки міжнародному посвідченню розширюється перелік країн, де українці можуть користуватися транспортними засобами. При цьому в МВС наголошують, що документ дозволить керувати ТЗ на території тих країн, які приєдналися до Женевської конвенції про дорожній рух 1949 року:(Австралія, Албанія, Алжир, Андорра, Аргентина, Бангладеш, Беліз, Бенін, Ботсвана, Ватикан, Гаїті, Гамбія, Гватемала, Гібралтар, Гонконг, Гренада, Домініканська Республіка, Єгипет, Західне Самоа, Індія, Ірландія, Ісландія, Йорданія, Камбоджа, Канада, Кіпр, Киргизія, Китай, Конго, Лаос, Лесото, Ліван, Мавританія, Мадагаскар, Малаві, Малайзія, Малі, Мальта, Намібія, Нідерланди, Нова Зеландія, Нова Каледонія, Папуа-Нова Гвінея, Парагвай, Перу, Руанда, Сан-Люція, Свазіленд, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сінгапур, Сирія, США, Сьєрра-Леоне, Тайвань, Танзанія, Того, Тринідад і Тобаго, Туніс, Туреччина, Уганда, Фіджі, Французька Полінезія, Ямайка, Японія)

Міжнародне посвідчення водія видається на місці, без складання іспитів, на підставі національного посвідчення і діє три роки. Вартість послуги складе 34 грн 16 коп.

Для отримання міжнародного посвідчення необхідно звернутися в зручний за місцем розташування територіальний сервісний центр МВС, незалежно від місця реєстрації, і надати оригінал національного посвідчення водія, внутрішній і закордонний паспорти громадянина України і фотографію розміром 3,5 х 4,5 см на матовому папері.

 

+1
0
-1