В цьому році Україна отримає перший мобільний вертолітний загін СР

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 28.01.2018 08:57 /

В цьому році Україна отримає перший мобільний вертолітний загін служби реагування (Єврокоптери та вітчизняні Мі2/8 МСБ) .

Як передає Відділ комунікації МВС, про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, під час вручення техніки та квартир хмельницьким рятувальникам.

"2018 рік ‑ це рік Служби з надзвичайних ситуацій. Особливу увагу ми приділяємо підвищенню заробітних плат особового складу, переоснащенню підрозділів та забезпечення житлом. Вже в цьому році Україна отримає перший мобільний загін ‑ вертолітний загін служби реагування. Це дозволить перейти нам новий якісний рівень забезпечення. Близько 55 вертольотів забезпечать систем покриття у всій країніі. Починаючи від реагування на надзвичайні ситуації, виклики кримінального характеру та закінчуючи медичними питаннями, коли людину з віддаленого регіону треба буде доставити до медика-спеціаліста. Це той рівень, на якому працюють рятувальники у європейських країнах", ‑ сказав Арсен Аваков.

Він наголосив, що вертолітна служба реагування ‑ спільний проект з французькими колегами. Спеціалісти цього загону будуть оперативно реагувати і спільно працювати з поліцією і Національною гвардією, у разі  надзвичайних ситуацій з кримінальною складовою. А також будуть задіяні для роботи в горах. Спеціалісти вертолітної служби також матимуть можливість допомагати тяжко хворим або пораненим людям ‑ швидко доставляти їх до лікувальних закладів. 

Міністр підкреслив, що ефективна робота можлива лише тоді, коли особовий склад та їхні родини забезпечені всім необхідним.

 

+1
0
-1