УЗ в 2017 масштабно оновить рухомий склад

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 02.11.2016 18:30 /

ПАТ "Укрзалізниця" планує вкласти в розвиток у 2017 році 26 млрд гривень, різко виростуть інвестиції в ремонт вагонів і локомотивів, щоб відновити компетенцію компанії як єдиного залізничного перевізника в Україні. Про це повідомив на засіданні Кабміну в середу, 2 листопада, голова правління УЗ Войцех Балчун.

"Наш інвестиційний план на наступний рік - більше 26 млрд гривень. Це велике зростання в порівнянні з 2016 роком. У рамках цього плану ми побудуємо 3 тис. Вагонів на наших базах, купимо 3,6 тис. Вагонів за рахунок кредитної лінії ЄБРР, відремонтуємо 34 тис. вагонів ", - повідомив він.

"По вантажних вагонів - наш робочий парк повинен становити близько 72 тис. Вагонів, і це повинно забезпечити потребу в перевезеннях, навіть в пікові періоди", - додав Балчун.

Глава компанії також повідомив, що УЗ планує великий проект модернізації пасажирських вагонів.

"У наступному році ми проведемо глибоку модернізацію 200 пасажирських вагонів, плануємо купити шість рейкових автобусів. Також ми запланували ремонт 360 локомотивів і в рамках кредитної лінії від KfW ми, напевно, все-таки, відмовимося від ремонтів і придбаємо 15 локомотивів", - зазначив глава "Укрзалізниці".

Раніше в УЗ підрахували, що до 2025 року їй буде потрібно придбати 90 нових магістральних тепловозів і 460 електровозів: 230 вантажних електровозів постійного струму, 160 вантажних електровозів змінного струму, 20 електровозів подвійного живлення для пасажирських перевезень і 50 вантажних електровозів подвійного живлення.

В даний час компанії не вистачає близько ста локомотивів. "На сьогодні нам не вистачає майже 100 локомотивів і приблизно 9 тис. Вагонів. Особливо гостро стоїть питання з тепловозами", - повідомляв у кінці жовтня член правління УЗ Іренеуш Василевський.

За матеріалами: УЗ та ЦТС

+1
0
-1