У Києві складатимуть трамваї Pesa

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 25.10.2018 08:46 /

Сервісний центр для великовузлового складання польських трамваїв Pesa відкриється в Києві через кілька тижнів. Про це " повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян.

"Тижнів через два ми плануємо відкрити сервісний центр Pesa. Там буде проходити великовузлове складання трамваїв Pesa. Зараз якраз надходить перший трамвай, який вже буде зібраний в Києві. У минулому у нас були невеликі затримки з запуском цеху. Але наше завдання зробити так, щоб вони потім відкрили повноцінне виробництво - можливо, з виготовленням запчастин на території України ", - розповів Давтян.

Як відомо, КМДА через тендер в 2017 і 2018 роках придбала польські трамваї Pesa і українські "Електрони".

При цьому не так давно мер Києва Віталій Кличко поскаржився, що з 10 "Електронів" 7 знаходяться на ремонті. "Я подивився звіт" Електрону ". На превеликий жаль, ми сьогодні бачимо, що трамваї" Електрон "у нас не працюють і не їздять. В різні періоди часу максимум 2-3 одиниці з 7 (на даний момент вже 10 - ред.) їздять. Ми купуємо ці трамваї за такі ж гроші, як трамваї Pesa, які прекрасно їздять. Ми з великою повагою ставимося до вітчизняних виробників і хотіли б, щоб вони розвивалися, але вони повинні надавати якісний продукт ", - додав заступник голови КМДА.

Раніше повідомлялося, що до кінця року в Києві планують оголосити тендери по оновленню пасажирського транспорту. На початку жовтня місто вже оголосив новий тендер на закупівлю 10 трамваїв вартістю близько 43 млн грн за штуку.

Джерело: ЦТС

+1
0
-1