Стало відомо, коли розпочнеться реконструкція вінницького аеропорту

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 03.06.2019 16:52 /
Реконструкція злітно-посадкової смуги КП «Аеропорт Вінниця» може розпочатись у серпні цього року. Про це стало відомо сьогодні, 31 травня, під час сесії міської ради. Наразі отримано позитивний висновок державної експертизи по проектно-кошторисній документації, тож КП «Аеропорт Вінниця» буде розпочинати процедуру закупівель через міжнародний тендер та визначення підрядника.
 
Злітно-посадкова смуга вінницького аеропорту – це важливий та стратегічний інфраструктурний об’єкт, реконструкція якого дасть суттєвий поштовх до збільшення авіаперевезень, нарощення пасажиропотоку, а у перспективі дозволить аеропорту трансформуватись у транспортний хаб. А це важливий фактор розвитку туристичного та економічного потенціалу міста та вінницького регіону в цілому.
 
Фінансування масштабних будівельних робіт у розмірі 1 млрд грн буде здійснюватися за кошти державного бюджету. Видатки на реконструкцію злітно-посадкової смуги вінницького аеропорту ініціював Уряд та Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
 
Наразі вже пройдено етап оформлення усієї необхідної документації, який завершився отриманням експертної оцінки щодо розгляду кошторисної частини проектної документації ДП «Укрдержбудекспертиза».
 
«Зараз необхідно підготувати належну документацію для проведення міжнародного тендеру. Якщо все буде нормально, ми очікуємо розпочати ремонті роботи на початку серпня. Для початку цього будівництва кошти у державному бюджеті є. Найголовніше завдання на сьогодні – організувати всі процедури належним чином, вибрати нормального підрядника, щоб він якісно виконав всі роботи. Також повідомляю, що ми паралельно виготовляємо проектно-кошторисну документацію щодо реконструкції аеровокзалу. Я вважаю, що це стратегічний напрямок на майбутнє для розвитку економічного і туристичного потенціалу Вінниці і тих міст, які знаходяться в радіусі 200 км від нас», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.  
 
Наразі вінницький аеропорт готується до початку робіт та скорочує деякі рейси. 
 
+1
0
-1