Секційні ворота — економія простору та комфорт використання

Зображення користувача admin.
Автор: admin / Дата: 11.10.2024 12:15 /

Секційні ворота складаються з кількох горизонтальних секцій, які з’єднані між собою шарнірами. Під час відкривання полотно підіймається під стелю, що дозволяє зберегти корисну площу та не перешкоджати руху автомобіля.

За типом секційні ворота бувають гаражні, які призначені для встановлення у приватному секторі з невеликою інтенсивністю роботи, та промислові. Вони використовуються у складських, виробничих приміщеннях, на автомийках, СТО, у пожежних частинах тощо. Такі ворота мають масивніші елементи та іншу комплектацію, розраховану на велике навантаження.

Переваги секційних воріт

Серед різних варіантів воріт секційні мають такі переваги:

  1. Безпека. Вони обладнані необхідними засобами зачинення та блокування, що дозволяє захистити майно.
  2. Легкість в управлінні. Керуються ворота за допомогою автоматики чи вручну.
  3. Стійкість до корозії. Сендвіч-панелі виготовляються з оцинкованої сталі зі спеціальним зовнішнім покриттям, яке надійно захищає від швидкого зносу та опадів.
  4. Захист від защемлення. Конструкція сендвіч-панелей знижує ризик защемлення пальців, як із зовнішньої, так і з внутрішньої сторони.
  5. Плавний рух. Завдяки використанню спеціальних роликів, підшипників та електропривода, рівень шуму воріт значно зменшується, що впливає на комфорт користування.
  6. Економія простору. Ворота рухаються вгору під стелю, що дозволяє зекономити простір всередині гаражу.
  7. Простота обслуговування. Ворота не потребують особливого догляду, що є зручним для користувачів.

Якісні секційні ворота здатні служити до 25 тисяч циклів, це 17 років щоденної експлуатації, що є гарним показником надійності.

Особливості секційних воріт

Секційні ворота мають гарну теплоізоляцію, за рахунок використання сендвіч-панелей та щільне прилягання полотна до стіни. Сендвіч-панель — це композитний матеріал, який складається з двох листів сталі, з’єднаних між собою та пінополіуретанового наповнювача. Така конструкція дозволяє зберігати тепло, як і цегляна стіна завтовшки 60 см.

Герметичність конструкції забезпечують еластичні ущільнювачі та надійне притискання полотна до стіни та секцій одна до одної. Секційні ворота можна зробити автоматичними. Для приватного користування краще підійдуть стельові приводи, а для промислового — вальні двигуни.

Секційні ворота

Автоматика секційних воріт

Зручність використання воріт залежить від типу автоматики. Найчастіше у конструкції застосовується стельовий або осьовий привід.

Стельовий привід

Він кріпиться на сталевих шинах, що розміщуються паралельно стелі. Перевага такого приводу в універсальності. Він може використовуватися для керування як секційними, так і підйомно-поворотними гаражними воротами. Серед його недоліків - обмежена кількість циклів відкривання та закривання воріт. Проте цієї кількості циклів достатньо для воріт приватного призначення.  

Осьовий чи вальний привід

Він встановлюється на вал торсійного механізму з лівого чи правого боку від отвору. Його перевага у здатності витримувати великі навантаження, тому осьовий привід часто використовується у промислових зонах.