Кращий бюджетний смартфон: причини купити Samsung Galaxy A05 A055F

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 06.05.2024 21:28 /

Сторінки відомих інтернет видань рясніють оглядами на нові флагманські смартфони типу iPhone 15 Pro Max чи Samsung Galaxy S24 Ultra. Але коли середньостатистичний читач доходить до розділу з цінами, йому залишається лише посміхатися. Дійсно, 50 тисяч за смартфон – для багатьох це надто висока ціна.

Та не треба впадати в розпач, якщо шукаєте новий смартфон, але не в змозі дозволити собі флагман. Провідні виробники, той самий Самсунг, пропонують великий вибір бюджетних девайсів.

Наприклад, за відгуками багатьох покупців, найкращий смартфон недорого у 2024 році – це Samsung Galaxy A05 A055F 4/64 Гб, представлений у чорному, зеленому або срібному забарвленні. Що цікаво, його вартість трохи вища за сто доларів, при цьому виробник гарантує декілька років оновлень. Якщо його купити зараз, можете оновити свій девайс до Android 14 та One UI 6.0.

Бюджетна серія смартфонів Самсунг А05 з двома камерами

Маємо дві модифікації:

  • Samsung Galaxy A05 A055F 4/64GB за ціною 3999 гривень;
  • Samsung Galaxy A05 A055F 4/128GB – 4599 гривень за штуку.

Чим саме цікавий цей пристрій, крім приємної ціни?

Потужна апаратна складова

Виробник використав перевірену систему MediaTek Helio G85. Це 8-ядерний процесор з інтегрованим відеоприскорювачем Mali-GP2 MP2. Процесор середнього рівня було анонсовано ще 2020 року, а виконаний він за 12-нанометровим техпроцесом. Крім CPU та GPU на одній платі з ними знаходиться й нейронний прискорювач, який відповідає за роботу функцій штучного інтелекту, наприклад розпізнавання сцен чи обличчя господаря під час використання камери.

Відразу скажемо, це смартфон не для геймера чи блогера. Але з повсякденними завданнями та простими іграми система на кристалі впорається бездоганно. Цей факт підтверджують численні покупці, які купили цей смартфон недорого в інтернет-магазині офіційного партнера.

Чудовий екран

Смартфон отримав досить великий 6,7-дюймовий PLS LCD дисплей, що працює з роздільним дозволом HD+ – звична картина для бюджетників. А ось щільність екрана становить 262 точки на дюйм. Тобто, ви будете бачити чітку та насичену картинку. Частота оновлення складає 60 Гц, чого цілком досить для перегляду відео та простих ігор.

Система камер

На тильній стороні цього недорогого смартфона Самсунг ми бачимо два об’єктиви:

  • основний – 48 Мп з діафрагмою f/1.8, автофокусом та цифровим зумом 10х;
  • ширококутний та сенсор глибини 2 Мп f/2.4.

Звісно, шедевральні фото навряд чи отримаєте. А ось панорамні світлини з відпустки чи яскраві насичені життям селфі цілком можливо робити.

Переваги Самсунг А05 з двома камерами:

  1. Працює з найновішим протоколом Bluetooth 5.3 – до цього недорогого смартфона можна навіть підключити дві пари бездротових навушників;
  2. Літій-полімерна батарея Li-Po 5000 mAh з підтримкою швидкої зарядки 25 Вт – супер для цього сегмента;
  3. Підтримка всіх сучасних стандартів бездротового зв’язку, GPS, Wi-Fi Direct, а також специфічних функцій Самсунг типу Smart Share;
  4. Розширення пам’яті до 1 Тб – навіть Samsung S24 не має такої функції;
  5. На слоті можна одночасно використовувати дві SIM карти й microSD.

Мінуси

Оскільки це самий недорогий смартфон Самсунг 2024 року, його корпус виконано із пластику. Відсутній захист від вологи та пилу. Немає підтримки мереж нового покоління 5G. Зважайте й на відсутність NFC модуля. Тобто, оплачувати товари на касі цим недорогим смартфоном не получиться.

 

+1
0
-1