КП "ВТК" придбає 6 автобусів на стисненому природному газі

Зображення користувача Valerii.
Автор: Valerii+6 / Дата: 28.06.2024 16:09 /
Фото автобуса MAN NÜ 313 Lion´s City Ü CNG 2018 року виробництва. Автор фото: © Zdislav Košťá Портал: https://seznam-autobusu.cz/

Автобус MAN NÜ 313 Lion´s City Ü CNG . Автор фото: © Zdislav Košťá Портал: https://seznam-autobusu.cz/

Як повідомляє Вінницька міська рада, для покращення автобусних перевезень КП "Вінницька транспортна компанія" придбає шість автобусів MAN NÜ 313 Lion´s City Ü CNG.

MAN Lion's City – клас автобусів та електробусів, що випускаються компанією MAN з 1996 року. Назва Lion's City використовується з 2004 року, коли моделі міських автобусів MAN, що продавалися окремо, були зібрані в один модельний ряд. Основні складальні заводи знаходяться у Стараховіці та Садах у Польщі, але деякі автобуси вироблялись також у Німеччині, Туреччині та Малайзії. 

Як повідомляє видання Alltransua, єдиним учасником тендеру на постачання автобусів нашому місту стала ТОВ "ЕЙТІПІ", яке запропонувало автобуси 2018 року випуску, що раніше експлуатувались чеським перевізником LIGNETA що базується в околицях міста Карлові-Вари. Згідно з наданою документацією, пробіг автобусів складає від 163 до 236 тис. км.

Нагадаємо, муніципальні автобуси КП "ВТК" розпочала експлуатувати з 2008 року. Муніципальний автопарк налічує вітчизняні автобуси марки Лаз, Богдан та Атаман, турецькі автобуси Otokar та 3 автобуси VDL Citea, які наше місто отримало від міста-партнера Мюнстера. А для мешканців деяких районів Вінниці муніципальний автобус – це єдиний вид громадського транспорту, адже там не курсують трамваї та тролейбуси.

Як зазначають у Департаменті транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради, MAN Lion's City вийшли з конвеєрау 2018 році. Завдовжки 12 метрів та мають 44 м’які сидіння. Вони оснащені системою кліматичного контролю. Серед головних переваг – працюють на стисненому природному газі (CNG) та відповідають європейському екологічному стандарту Євро-6. А це неабияк важливо для громади в контексті розвитку більш екологічних видів транспорту та зменшення шкідливих викидів в повітря.

Автобуси MAN NÜ 313 Lion´s City Ü CNG у чеському місті Калові Вари . Автор фото: © HanzLiner Портал: https://seznam-autobusu.cz/

«Цим рішенням погоджуємо придбання міських автобусів комунальним підприємством "Вінницька транспортна компанія". Ці автобуси на газу, шість штук. Нам вони потрібні з двох причин: перша – це те, що на сьогодні в нас є потреба в такому виді транспорту, адже деякі одиниці вже застарілі, деякі – ми передавали іншим громадам, інші були "мобілізовані" і відправлені на військові потреби. Друге. Враховуючи довготривалі відключення електроенергії, автобуси будуть суттєвим підсиленням маршрутної мережі та її спроможності», – прокоментував міський голова Сергій Моргунов.

Автобус MAN Lion´s City на зупинці громадського транспорту у чеському місті Калові Вари. Автор фото: © Adam Faltus Портал: https://seznam-autobusu.cz/

+1
0
-1