Імпланти зубів - відновіть посмішку з професіоналами

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 19.08.2021 16:36 /

Сьогодні зубна імплантація відноситься до найбільш прогресивних методів протезування. Особливо якщо імплантація зубів зараз доступна переважній більшості громадян. Тому важливо не втратити час, щоб вставити зуби зі знижкою.

Імпланти зубів імплантуються в один або два етапи, і гарантують надійний естетичний результат. З огляду на високий відсоток приживлюваності протезів і можливість вести надалі звичний спосіб життя, для пацієнтів з дентальними патологіями імплантація зубів є найкращим варіантом.

Показання до зубного протезування. Види імплантів

Структура дентального імпланта

Вдатися до імплантації можна при відсутності будь-якої кількості зубів. Процес передбачає установку титанового гвинта в одну з щелеп і подальшого вкручування в нього абатмента, візуально нагадує зпиляний зуб.

Доступна імплантація зубів тільки при відсутності протипоказань. Стоматологи не рекомендують проводити операцію при наступних патологіях:

  • в ранньому віці до повного формування щелепної кістки - процес завершується до 17-20 років;
  • при наявності онкології, серцево-судинних недуг на гострому етапі, при хворобах сполучних тканин, порушенні роботи центральної нервової системи;
  • проблемами зі згортанням крові;
  • при цукровому діабеті під час декомпенсації;
  • при хворобах кісткової системи, печінкової і ниркової недостатності.

Інфекції та інші захворювання, що протікають в ротовій порожнині, відносяться до відносних протипоказань - стоматологи проводять лікування виявлених патологій, здійснюють видалення зубного каменю, коректують прикус.

Після проведення всіх підготовчих заходів можна приступити до безпосередньої установки імплантів. 

Етапи протезування. Види імплантації зубів

Етапи встановлення імпланта

Сучасні технології дозволяють запропонувати пацієнтам різні види імплантації зубів. Кожен з них передбачає етап підготовки ротової порожнини до протезування, установку імпланта під місцевою або загальною анестезією і фіксацію коронки.

Проміжок часу між останніми етапами залежить від ступеня первинної стабілізації імпланта - рішення про навантаженні приймається лікуючим лікарем.

Варіанти імплантації зубів:

  • одномоментна - частіше застосовується для передніх зубів, передбачає одночасне видалення кореня з проведенням протезування;
  • одноетапна - при відсутності протипоказань стоматолог фіксує імплант і тимчасову коронку, яка змінюється постійної через кілька місяців;
  • двоетапна - відноситься до класичного вигляду, передбачає установку абатмента в імплант через шість місяців після приживлення з наступним надяганням коронки через тиждень.

Після процедури імплантації зубів пацієнтам рекомендують протягом перших тижнів відмовитися від твердої їжі.

До можливих негативних наслідків відносяться трапляються ускладнення - набряклість і кровоточивість, больові відчуття.

Фахівці рекомендують при перших ознаках дискомфорту звертатися в стоматологічну клініку.

+1
0
-1