Для людей з вадами зору в громадському транспорті встановлять системи звукової сигналізації

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 10.05.2019 22:09 /

Вінницький громадський транспорт стане більш доступнішим для людей з вадами зору

У Вінниці представили перший в Україні трамвай оснащений розумним звуковим маяком “Mobilis SB” для незрячих, який  автоматично визначає людей з вадами зору на зупинках. Для них буде вмикатися спеціальна система сповіщення маршруту прибувшого виду транспорту, а також звуковий маяк розташування передніх дверей.

“Mobilis SB” це система наступного покоління, маяк якої активується тільки у разі потреби (якщо до неї наближається користувач системи – людина із обмеженим зором). Це принципово відрізняє систему від систем попереднього покоління, де маяк якої працює постійно. Такій підхід зменшує акустичне навантаження на міське середовище та дозволяє вирішити конфлікт інтересів користувачів системи та інших людей. Також важливою перевагою системи є те, що її маяк активується за допомогою спеціального активатора автоматично, по факту наближення користувача. В якості активатора маяка використовується спеціальний невеликий пульт або смартфон із спеціальним безкоштовним додатком “Moiblis Go”.

"Mobilis SB" є повністю українською розробкою та виробляється Вінницьким підприємством незрячих. Планується встановлення таких систем на усьому громадському транспорті міста.

Детальніше в відеосюжеті

+1
0
-1