Для імунітету та гарного настрою: ТОП-5 найкорисніших цитрусових з доставкою додому

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 07.05.2024 21:59 /

Цитрусові — це не тільки смачні, а ще й неймовірно корисні для нашого здоров'я фрукти. Ці яскраві та соковиті плоди є справжніми джерелами вітамінів. Однією з основних цінностей цитрусових є їх високий вміст вітаміну С. Якщо ви хочете насолодитися насиченим смаком цитрусових, не виходячи з дому, скористайтеся послугами онлайн-супермаркету turbo ua в Києві. Це популярний сервіс експрес доставки з широким асортиментом товарів, власними дарксторами в місті та унікальною бонусною системою TurboCoin.

З Турбо ви забудете про довжелезні черги на касі, важкі пакети та пробки по дорозі додому. Кур’єри Turbo доставлять замовлення дуже швидко — від 15 хвилин. Оформити замовлення можна онлайн з 8:00 до 21:00 на сайті Turbo.ua або в мобільному додатку. З Турбо ви завжди можете розраховувати на свіжі продукти. Всі замовлення доставляються в спеціальних термосумках. Доставка продуктів на суму від 400 грн — безкоштовна.

цитрусові

Які цитрусові слід ввести у свій раціон, щоб не хворіти?

Ідеальне поєднання солодких та кислих ноток робить цитрусові одними з найулюбленіших фруктів у всьому світі. Пропонуємо вам добірку з найкорисніших цитрусових, регулярне вживання яких допоможе почуватися бадьорими, здоровими та енергійними:

  • Лимон. Містить цитрин, який покращує засвоюваність вітаміну С. Використовується для профілактики застуди. Крім того, лимон нормалізує судинний тонус, стабілізує роботу нервової системи. У складі цього фрукту багато міді, яка сприяє правильному засвоєнню білків, вуглеводів та заліза.
  • Грейпфрут. Має унікальний смак, який варіюється від кислих до напівсолодких та гірких нот. Це суміш двох інших цитрусових — солодкого апельсина і помело. М'якуш цього фрукта може бути червоного, білого або рожевого відтінку, залежно від його сорту. Грейпфрут допомагає печінці активно спалювати жири, прискорює обмін речовин, знижує рівень холестерину в крові, пригнічує апетит.
  • Апельсин. Сік апельсину містить велику кількість фітонцидів. За рахунок цього він ефективно бореться з хвороботворними бактеріями. Апельсини чудово зміцнюють судини, позитивно впливають на діяльність ендокринної системи.
  • Мандарини. Вітамінний склад цього фрукта вражає, адже крім вітаміну С, у них міститься вітамін D, К, майже всі вітаміни групи В, а також А. Мандарини позитивно впливають на кісткову тканину, зміцнюючи її завдяки вітаміну D. Регулярне вживання мандаринів запобігає накопиченню жиру в печінці, перешкоджає відкладенню в судинах бляшок холестерину і підвищує чутливість клітин до інсуліну.
  • Помело. Цей цитрус допомагає нормалізувати травлення, завдяки ліполітичному ферменту, що входить до його складу. В ньому міститься велика кількість вітаміну С, В, а також бета-каротин. Плоди помело багаті залізом, кальцієм, фосфором та калієм.

Не меншу користь організму здатні принести: лайм, кумкват, клементин, бергамот, танжело та ін.

Як використовувати цитрусові в кулінарії?

Цитрусові можуть служити основою для маринадів і соусів, інгредієнтом для легких салатів, їх можна використовувати в супах, а також у якості доповнення до запечених м’ясних страв. Ну і звісно їх часто можна побачити в багатьох десертах. Таким чином, апельсини, мандарини, грейпфрути, помело, лимони та лайми є повноцінними учасниками гастрономічних шедеврів. Вони можуть надати страві освіжаючу кислинку, і пікантну гіркувату нотку. Це ідеальна приправа для риби, морепродуктів, м'яса, птиці та різноманітних десертів. Крім того, апельсинові та грейпфрутові соки входять до раціону людей, які стежать за своїм здоров'ям.

+1
0
-1