Борошно пшеничне та його сорти

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 12.01.2024 12:38 /

Багато з нас застосовують пшеничне борошно для приготування випічки, однак сучасний світ кулінарії пропонує нам більше варіантів: кукурудзяне, горіхове та інші. Обираючи борошно АТБ, ми забезпечуємо собі не лише відмінний смак випічки, але й його якість.

Якщо рецепт передбачає використання житнього борошна, заміна його може змінити смак страви. Тут важливо дотримуватися рецепту для досягнення бажаного результату.

борошно

Сорти борошна

Сорти борошна різняться за помелом та вмістом клейковини (глютену). Наприклад, кокосове чи соєве борошно, а також рідкісні види, які використовуються не лише в кулінарії, а й як мінеральні добрива, мають вплив на смак страв та їх корисні властивості.

Пшеничне борошно виробляється з м'яких та, іноді, твердих сортів пшениці. Найвищий сорт - екстра, після нього йдуть вищий, крупчатка, борошно 1 і 2 сорту, а також цільнозернове. Екстра та вищий сорт славляться своєю ніжністю та повітряністю, чудово підходять для бісквітів, булочок, здоби та соусів.

Крупчатка борошна має свої особливості - зернисту структуру, що робить його ідеальним для випічки, де необхідне використання дріжджів, наприклад, для пасок та булочок. Проте для створення нездобного тіста цей сорт не найкращий вибір, бо тісто може погано підніматися, а випічка швидко втрачає свою свіжість. Крупчатка зазвичай має білий або кремовий колір.

Борошно 1 сорту має дрібне помело та частинки оболонки зерна. Воно відмінно підходить для нездобних пирогів, оладок, булочок, вафель, млинців та локшини. Його колір може варіюватися від жовтуватого до сіруватого чи кремового, а випічка з нього залишається свіжою довше, ніж з більш вищого ґатунку.

Борошно 2 сорту добре підходить для випічки хліба, пряників та печива, часто воно комбінується з житнім борошном. Колір може бути жовтуватим, сірим або коричневим, а вміст оболонки зерна становить 8-10%. Це дуже корисний продукт.

Цільнозернове (обойне) борошно має кремовий колір з коричневим відтінком, грубе помело та висівки. Його вміст клітковини в 12 разів більший, ніж у борошна вищих ґатунків. Ідеальний для випічки хліба, піци, коржів та пельменів. Його можна комбінувати з борошном вищих ґатунків для отримання більш м'якого тіста, зберігаючи корисні властивості.

Борошно різних сортів завжди можна придбати в інтернет-супермаркет www.atbmarket.com

+1
0
-1