Багатодітні родини переселенців можуть отримати безкоштовний проїздний квиток на громадський транспорт

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 12.10.2016 21:25 /

Минулого тижня, 6 жовтня, у Вінницькій міськраді вирішили забезпечити батьків-переселенців, які виховують п’ятьох та більше дітей, можливістю їздити у громадському транспорті безкоштовно.

Відповідно до оновленого порядку надання пільг, безоплатно отримають проїзний квиток батьки, які виховують п’ятьох і більше неповнолітніх дітей. Раніше подібні пільги стосувались лише вінничан, відтепер таке право мають і багатодітні батьки, які переселилися у Вінницю з тимчасово окупованих територій України та районів проведення АТО.

Щоб отримати безкоштовний іменний проїзний квиток, потрібно звернутись до управління соціального захисту за місцем проживання. Там видається довідка, з якою потрібно звернутись до Вінницької транспортної компанії, де й здійснюватиметься щомісячна видача квитка, – пояснює Ірина Малачевська, заступник директора Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради.

Зазначимо, що новий порядок стосується переселенців з 1 жовтня. За цей час до управління звернулась та отримала такий квиток всього одна з семи родин переселенців, які проживають у Вінниці.

Проїзний квиток, який отримають батьки, діє на три види транспорту – трамвай, тролейбус та автобус. Для громадян він коштує 390 гривень.

Як розповіла директор Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова, станом на жовтень в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги, зареєстровано 1 800 багатодітних вінницьких сімей, з яких у 106 виховують п’ятьох та більше дітей. З міського бюджету на компенсацію проїзду на 2016 рік виділено 600 тисяч гривень.

Адреси управлінь соціального захисту населення у місті Вінниці:

  • Правобережне – Космонавтів, 30. Телефон: 50-83-88
  • Лівобережне – Брацлавська, 85. Телефон: 50-86-70

Моя Вінниця

+1
0
-1