30 жовтня відкривається залізничний маршрут Хмельницький-Лисичанськ

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 21.10.2016 08:40 /

Вводиться в обіг швидкий поїзд №234/233 Хмельницький - Лисичанськ

Вінниця має сполучення з усіма областями, крім Луганської, але днями цей недолік завдяки потягу №234 "Хмельницький-Лисичанськ" буде виправлено. Якщо говорити про прямі поїзди до самих обласних центрів, то з міста Вінниці їх немає до Сум, Луганська, Донецька, Черкас і Кіровограду. На Черкаси є поїзд із Жмеринки (або ж можна їхати з Вінниці до станції імені Шевченка, а там ще півгодини на дизелі), на Кіровоград можна добратися з пересадкою в Знам'янці, на Донеччину ходить маріупольський поїзд. А от добратися в Луганську область було цілою історією.

Уже на наступному тижні вінничани вперше за багато років зможуть побувати на східній Слобожанщині. Швидкий поїзд 234 Хмельницький - Лисичанськ відправлятиметься починаючи з 30 жовтня о 18.08 із Вінниці. Слідуватиме через Козятин, Київ-Пасажирський, Дарницю, Миргород, Полтаву-Київську, Харків, Чугуїв, Гракове, Куп'янськ-Вузловий, Сватове, Кремінне, Рубіжне. Прекрасний час прибуття до Харкова за кілька хвилин до сьомої ранку, і дешевше, ніж фірмовий поїзд №112 "Слобожанщина".

Зручний час прибуття зворотнього поїзда №233 зі сходу у Вінницю о восьмій годині ранку. Мабуть, підійде і переселенцям, і вінничанам, відрядженим до Харкова або навпаки. Ціни досить нормальні, на вівторок або середу (найдешевші дні) можна взяти квиток до Харкова в межах 100 грн. До Лисичанська вартість плацкартного квитка коливається в межах 150-170 гривень.

Ну і ще один "плюс"- в пікові п'ятницю і неділю ввечері з Вінниці на Київ дефіцит місць у поїздах. Цей потяг його частково покриє. Багато людей бере квитки на цей потяг від Києва на схід. Отже, за добу до відправлення до послуг вінничан буде випадати в продаж безліч місць до Києва на вечір.

До речі, пряме сполучення з Лисичанською міською агломерацією (4 міста + смт. загальним населенням майже мільйон) було закрито кілька років тому, коли відмінили поїзд Хмельницький - Дебальцеве.

+1
0
-1