Жалюзі – ідеальне доповнення для вікон у дизайні інтер'єру

Зображення користувача admin.
Автор: admin / Дата: 18.09.2024 11:18 /

Декор для оформлення вікон з'явився досить давно, адже можна було використовувати штори та інші аксесуари. Сьогодні актуальним рішенням стануть жалюзі різної форми, конструкції та компонування. Вони не просто підкреслюють стиль та дизайн, а й допоможуть захиститися від зайвих очей, забезпечуючи скритність та комфортні умови.

Правильно підібрані жалюзі підійдуть не лише для дому та квартири, а й для офісу, громадських закладів, магазинів, промислових та інших об'єктів. Класичні штори вдасться без проблем замінити сучасним аналогом. Перш ніж купити жалюзі на вікна, потрібно визначитися з великим набором пропозицій. Вони відрізняються виконанням, формою, структурою та кольором.

Різновиди жалюзі

Оптимально обраний фасон створює витончений зовнішній вигляд вікна та приміщення в цілому, а вибрати є з чого:

  1. Горизонтальні. Ламелі, з'єднані між собою ниткою. На одній стороні передбачено механізм, що дозволяє змінити кут завіси та планок. В основі виробництва використовується метал, дерево, бамбук та пластик. Практично будь-який із матеріалів невибагливий у використанні та легко очищується;
  2. Вертикальні. Ламелі будуть досить широкими, допускається комбінування матеріалів та відтінків, щоб у результаті створити унікальний декор. Тканина для завіс має додаткове просочення, щоб запобігти сильним забрудненням.

Вертикально розташовані конструкції бувають у плісованих та римських штор. Ламелів як таких немає, тому що полотно велике й єдине, а плісовані жалюзі мають гофрований матеріал. Популярною є варіант день-ніч, де два види тканин чергуються, і створювати потрібний ефект. Через те, що матеріал має різну щільність створюється світло або затемнення.

Матеріали для жалюзі

Популярністю користуються екологічно чисті матеріали, які у декорі вважаються практично класикою. Виробники використовують бамбук, модрину, червоне або рожеве дерево та багато інших пород. Тканинні види жалюзі виготовляються з текстилю, а різна щільність створює різні показники затемнення та пропускання світла. Через величезну кількість відтінків вдасться знайти будь-яке рішення під дизайн інтер'єру.

Фахівці з компанії «Жалюзі-Сервіс» готові запропонувати консультації та рекомендації щодо вибору матеріалів та відтінків. Різні завдання вимагають застосування різних інструментів і методик, що гарантує ідеальний вибір і покупку. Іноді потрібний простий декор, а в деяких випадках повноцінні захисні ролети для створення відповідної безпеки.