Запланована вартість проїзду в трамваях, тролейбусах та автобусах з 1 серпня

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 04.06.2021 21:08 /

Вінницька міська рада опублікувала проект рішення щодо встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та вартості електронних квитків тривалого користування у міському авто- та електротранспорті Вінницької міської територіальної громади.

Проектом передбачено встановлення для КП "Вінницька транспортна компанія" тарифу на послуги з перевезення одного пасажира у трамваї, тролейбусі та автобусі у розмірі 8,00 грн. Вартість електронних квитків тривалого користування пропонується встановити на наступному рівні:

  • електронний квиток тривалого користування з обмеженою кількістю послуг (130 поїздок) з терміном дії – 30 календарних днів з моменту придбання: 155 грн для школярів, 255 грн для студентів та 510 грн для інших громадян;
  • електронний квиток тривалого користування без обмеження кількості послуг (поїздок) з терміном дії – 30 календарних днів з моменту придбання: 750 грн.

Ці тарифи запропоновано встановити вже з 1 серпня 2021 року.

Довідка: тарифи, які діють у вінницькому громадському транспорті на даний час.

Згідно наданого ВМР аналізу регуляторного впливу запропонованого проекту рішення за останні роки суттєво зросли витрати за основними складовими собівартості послуг з перевезення пасажирів (вартість електричної енергії, мінімальна заробітна плата, прожитковий мінімум для працездатних осіб).

За результатами роботи підприємства у 2020 році діючі тарифи відшкодовували фактичну собівартість перевезень транспортної компанії електротранспортом – на 42,6%, автотранспортом – на 36,3%. Як наслідок, збитки підприємства у минулому році склали більше 17 млн грн.

За розрахунками КП «ВТК» економічно обґрунтовані тарифи на послуги з перевезення пасажирів на 2021 рік становлять:

  • на перевезення одного пасажира міським електротранспортом (трамвай, тролейбус) – 15,19 грн;
  • на перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються у звичайному режимі руху, – 18,06 грн.

Зважаючи на те, що муніципальним транспортом користується переважна більшість населення територіальної громади, з метою зменшення фінансового навантаження на пасажирів, ВМР пропонує встановити соціально орієнтовані тарифи, вдвічі менші за економічно обґрунтований рівень.

Повний текст аналізу, зокрема перелік альтернативних варіантів вирішення питання вартості проїзду, їх переваги та недоліки, можна знайти на сайті ВМР.

Департамент економіки та інвестицій ВМР та КП "Вінницька транспортна компанія" до 17:00 4 липня 2021 року приймають зауваження та пропозиції до оприлюдненого проекту рішення на:

  • поштову та електронну адреси департаменту економіки та інвестицій: 21050,  м. Вінниця, вул. Соборна, 59, департамент економіки і інвестицій Вінницької міської ради, каб. №306; e-mail: dei@vmr.gov.ua;
  • поштову та електронну адреси КП «Вінницька транспортна компанія»: 21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 29; e-mail: kp.vinttu@gmail.com.
+1
0
-1