Що корисного і некорисного є у суші?

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 15.11.2023 22:16 /

Що потрібно знати любителям суші? Зростання популярності переробленої швидкої їжі призвело до відповідних змін у режимі харчування. А це своєю чергою призвело до збільшення патологій таких органів: серцево-судинних, ендокринних та травлення. Відповідно стає все більше прихильників правильного харчування. Правильне харчування це не сувора дієта, яка обмежує ті чи інші продукти. Це вживання у їжу більше корисної їжі: овочі, крупи, м’ясо птиці, риба та інш. Одним із прикладів корисної й поживної страви є суші. Замовити суші в Хмельницькому від Pronto стало набагато легше. Замовлення одразу оперативно привезуть вам прямо в офіс або додому.

Суші

Як перші суші стали тими сушами, які всі полюбили?

Цікаво, що суші спочатку навіть ніхто і не сприймав як страву, яку можна вживати. А всього лиш як метод зберігання риби. Це відбувалось в стародавній Японії у 7 столітті. Рибаки чистили рибу та утрамбовували її між рисом з сіллю. Відбувалося щось схоже на процес ферментації.

Таким чином її зберігали кілька тижнів, а потім вживали. Але згодом зрозуміли, що можна вживати у їжу не тільки рибу, а і рис, у якому вона зберігалась. І починаючи з 17 століття до риби стали додавати оцет, щоб покращити смак. З рису ліпили кульки, а у всередину додавали шматочок риби. І так поступово це і стало тими сушами, до яких ми звикли.

Що корисного містять суші?

Якщо поділити суші на складники та окремо роздивитися кожен з інгредієнтів, то виходить наступне.

  1. Риба. Морська риба це джерело білка, омега - 3 жирних кислот. Всі види риб багаті на вітаміни А, D, В, Е. Також містять багато корисних мікроелементів: калій, кальцій, цинк, фосфор, йод, бром, фтор, залізо, селен. Тож для забезпечення здоров’я організму в цілому потрібно регулярно вживати рибу у їжу.
  2. Норі. Морські водорості багаті на такі поживні речовини: кальцій, фосфор, залізо, магній, йод, вітаміни А, Е, С. Норі містять також компоненти, які здатні побороти різні віруси, бактерії. Хоча з’ївши один рол, ви не впораєтесь з грипом, проте регулярне вживання цієї страви покращить стан організму та імунітет.
  3. Васабі. Японський хрін багатий на такі речовини, як ізотіоціанат, каротин та глюкозинолат. Мабуть, ці назви вам особливо нічого не скажуть. Проте важливо знати те, що дані речовини мають антибактеріальні властивості. Навіть деякі вчені вважають, що і протиракові властивості.
  4. Маринований імбир. Допомагає впоратись з різноманітними бактеріями та вірусами. Містить у собі калій, мідь, марганець, магній.

Чи все те, що містять суші корисне?

Ми розповіли про користь суші. Але, страва має і кілька недоліків.

  • Багато солі. Пам’ятайте, що у великій кількості сіль шкідлива для здоров’я.
  • Споживання великої кількості ролів, втім як і любої іншої страви, може викликати біль у шлунку, нудоту. Тож у всьому потрібно знати міру.

А замовити найкращі перевірені суші можна на сайті Ponto.

 

+1
0
-1