Поліція Вінниці вже на велосипедах

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 21.09.2016 12:56 /
Вінницька патрульна поліція отримала вісім велосипедів, на яких вони їздитимуть вулицями міста та слідкуватимуть за порядком. Цей двоколісний транспорт дозволить полісменам краще і швидше переміщатись там, де не зможе проїхати автомобіль, в тому числі між дворами, парковими зонами, під час масових заходів тощо. У місті працюватиме чотири велоекіпажі патрульної поліції по двоє людей у кожному. Велосипеди придбані за кошти міського бюджету. 
 
 
«Питання покращення безпеки у Вінниці є дуже важливим. Завдяки велосипедам  патрульна поліція отримає додаткові можливості для більшої мобільності у патрулюванні у дворах, провулках, там, де автомобіль не проїде. Крім того, є графік суміжного патрулювання муніципальної та національної поліцій на тих чи інших вулицях, вже відпрацьована відповідна взаємодія між цими двома підрозділами. Ми очікуємо, що це ще один крок до покращення безпеки мешканців міста. Територія Вінниці досить велика, і я вважаю, що потрібно підсилювати роботою у віддалених районах і дворах будинків. Тому ми не будемо зупинятись і працюватимемо в цьому напрямку далі», – каже Сергій Моргунов.
 
Заступник начальника патрульної поліції у місті Вінниці Олександр Суменок зазначив, що велосипеди оснащені додатковим обладнанням – сиреною, маячками. Також полісмени матимуть шоломи, рюкзаки для спецзасобів та необхідних речей для патрулювання. «Завдяки велосипедам ми вийдемо на інший рівень забезпечення громадського порядку та безпеки дорожнього руху. Велопатрулі зможуть працювати в місцях скупчення людей, проведення масових заходів, а також – в зонах відпочинку та скупчення автомобільного транспорту. Крім того, у нас буде спільний радіоефір та суміжне патрулювання з муніципальною поліцією. Це дозволить більш оперативно реагувати на правопорушення», – зазначив Олександр Суменюк.
 

 

За матеріалами: Вінницька міська рада

+1
0
-1

Коментарі

Зображення користувача Alex Timo.
Alex Timo21.09.2016 21:47 September 21, 2016
+1
0
-1

Цікаво, чи здали нормативи на швидкість нові велосипедисти-поліціянти?

Зображення користувача Alex Timo.
Alex Timo21.09.2016 21:49 September 21, 2016
+1
0
-1

А оту капітануш Черевень ще не звільнили за те, що придумує як підставити людей, придумуючи історії з виранами погонами і т.п.?