Пам'ятка пасажирам щодо профілактики грипу та ГРВІ

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 19.10.2023 12:10 /

Грип та ГРВІ — інфекційні захворювання, які розповсюджуються щороку. Тому в громадському транспорті, де ми контактуємо з безліччю людей, важливо бути обережним. А головне — вчасно вживати заходів профілактики. Нижче ми розповімо, яких правил потрібно дотримуватись, щоб знизити ризик зараження цими інфекціями.

1. Готуйтесь до сезону захворювань заздалегідь. Не буде зайвим мати при собі мінімальний набір засобів, які вам знадобляться в протистоянні з вірусами: антисептики для рук, ліки від застуди, маски — словом, все те, що можна легко придбати в інтернет-аптеці eTabletka або звичайній аптеці.

2. Розгляньте можливість вакцинації від грипу. Особливо в тому випадку, коли знаходитесь в групі ризику. Передусім це стосується дітей, літніх людей та осіб, котрі страждають від хронічних захворювань. А також людей, котрі мають професії, повʼязані з великою кількістю контактів з іншими: медики, вчителі, водії, продавці etc. Вакцинація від грипу — один з найдієвіших методів боротьби з сезонними вірусами.

3. Не ігноруйте носіння медичної маски. Вона допоможе запобігти розповсюдженню вірусів. При цьому медичну маску слід носити правильно: так, щоб вона закривала і ніс, і рот. Також буде плюсом, якщо до і після поїздки ви будете мити руки з милом або користуватись антисептиком для їх знезараження. Якнайкраще для цього підходять антисептичні засоби на спиртовій основі.

4. Уникайте дотиків до обличчя, поки ваші руки не є чистими після контакту приміром з поручнем. Особливо вразливими до інфекційних захворювань є очі, ніс, рот, через які бактерії легко потрапляють в організм. Торкатись їх — табу.

5. Дезінфікуйте за допомогою антисептичних засобів поверхні, до яких ви торкаєтесь під час поїздки. Це стосується кнопок, ручок, поручнів тощо. Якщо антисептика немає під рукою, скористайтесь серветками.

6. Пересядьте або віддаліться на відстань 2 метрів, якщо в іншого пасажира наявні симптоми захворювання. Дотримуйтесь дистанції, якщо є така можливість.

7. Залишайтесь вдома, якщо зʼявились такі симптоми, як біль в горлі, нежить, кашель, мʼязові болі чи висока температура. Таким чином, ви вбережете інших від зараження та не втратите сили, які потрібні вам для боротьби з хворобою. При ускладненнях не соромтесь викликати лікаря додому.

8. Якщо симптоми захворювання проявились в транспорті, відвідайте лікаря. Або повертайтесь додому та викличте його туди. При кашлі або чханні закривайте ніс та рот хустинкою, серветкою тощо.

9. Регулярно періть особисті речі та одяг, в якому ви найчастіше знаходитесь в громадському транспорті. Позаяк це зменшує ризик перенесення вірусів.

І насамкінець, піклуйтесь про своє здоровʼя під час сезонних захворювань. Для цього споживайте багато рідини, вчасно засинайте, уникайте стресів і збагачуйте організм вітамінами! Будьте здорові!

 

+1
0
-1