Ламінат – доступне покриття під будь-які цілі

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 08.07.2024 21:28 /

Сучасні покриття для підлоги відрізняються високою якістю і доступністю матеріалів. В наявності є з чого вибрати, при цьому основним матеріалом давно вважається ламінат. Він міцний і стійкий до зношування, довговічний, красивий, простий в укладанні і за ним без проблем можна доглядати. Згодом можлива заміна окремих планок в результаті зносу.

Правильно підібраний матеріал гармонійно поміститься у будь-який дизайн інтер'єру. Оцінюючи ламінат ціна найчастіше є основним чинником, і вона є більш ніж доступною. Ознайомитись із пропозиціями не зайвим буде в магазині Leroy Merlin Україна, де є пропозиції від величезної кількості європейських та вітчизняних виробників.

Як виготовляють ламінат?

В основі покриття використовується 90% натуральних компонентів. Ламінат доповнюються плитою у вигляді основи, яка виготовляється з очищеної кори, а надалі подрібнюється на тріску. Тирсу обов'язково очищають і розм'якшують паром, після чого дрібна фракція перетворюється практично на пил. Велика тріска буде використовуватися під час виробництва ДСП.

Для зв'язування деревних волокон в єдине ціле використовується смола чи парафін. Під час пресування обов'язково видаляється з плити волога та повітря. За підсумком поверхня шліфується, щоб сформувати оптимальну основу. Водночас конструкцію з'єднують за допомогою преса при розігріві до температури 160 градусів.

Як вибрати ламінат?

Перший та головний фактор вибір – це клас зносостійкості. На даний момент запропоновано чотири основні категорії:

  • 31 (ламінат для приміщень із середньою прохідністю, прослужить щонайменше 15 років);
  • 32 (середній параметр навантаження можна використовувати в офісах, а також в домашніх приміщеннях з високою прохідністю);
  • 33 (оптимальне рішення для приміщень з високою прохідністю, хороше рішення для комерції, поверхня захищена від механічного впливу, подряпин та інших факторів впливу);
  • 34 (комерційний сегмент ламінату, прослужить понад 30 років, зберігаючи свою структуру та зовнішній вигляд).

Крім класу зносостійкості враховується товщина матеріалу. Оптимальне рішення – це 7-8 мм. Для укладання використовуються спеціальні підкладки.

Ламінат відмінно підходить під укладання на систему теплої підлоги, але потрібно заздалегідь вивчити таку можливість. Також є вологостійкість і водостійкий ламінат, який можна використовувати на кухні або у ванній кімнаті. Зовнішній вигляд підбирається індивідуально та найчастіше вибирається імітація натурального дерева.

 

+1
0
-1