Два нових VinLine з'являться у місті до кінця травня

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 20.04.2021 09:24 /

У тролейбусному депо КП "ВТК" розпочали збирати два тролейбуси "VinLine". Нові машини отримають бортові номера №047, №048. За словами директора тролейбусного депо Олександра Любивого, кузов першого тролейбуса підприємство отримало в середу (14.04.2021), а другий кузов у суботу (17.04.2021). Тролейбуси вийдуть у місто в кінці травня, перший час будуть працювати на маршруті 12А «Гніванське шосе – Немирівське шосе». Нові тролейбуси, як і минулі, будуть обладнані батареями та спеціальною системою керування, що дозволить їм автономно їхати до 20 км. 

Кузов тролейбуса №047

 

Про збірку нових машин повідомив міський голова Сергій Моргунов на своїй ФБ сторінці. 

- До кінця травня у Вінниці буде ще два VinLine. Їх вже збирають у Вінницькій транспортній компанії – надійшли кузови першої комплектності та потрібні агрегати. А пізніше, після випробувань, машини вийдуть на лінію. Екологічний та місткий громадський транспорт підвищить комфортність перевезень у нашій громаді.

Поряд з такими характеристиками, як енергоощадність та безпечність в експлуатації, ці тролейбуси матимуть ще одну важливу перевагу. Вони будуть оснащені системою автономного ходу. Тож можуть опустити «роги» і їхати без контакту з дротами 20 км. Завдяки м'якшій підвісці матимуть більш плавний хід, що відчують пасажири. Окрім того, тролейбуси низькополі.

Новий транспорт пустимо по маршруту 12а «Гніванське шосе – Немирівське шосе». Це дозволить зменшити інтервал руху, і більше пасажирів зможуть користуватися цим напрямком. Надалі визначимо маршрути для наступної партії тролейбусів, — йдеться у дописі.

Кузов тролейбуса №048

 

Нагадаємо, тролейбуси PTS-12 (документальна назва) збираються на базі тролейбусного депо у Вінниці з 2019 року. Виготовляють тролейбуси на базі кузова МАЗ-203Т першої комплектності. Запчастини для даних тролейбусів постачає компанія «Політехносервіс». За два роки зібрано 6 таких машин, які отримали фірмову вінницьку ліврею та схожі на виготовлені раніше трамваї "VinWay".

 

Автор статті:

Валерій Старжинський 

+1
0
-1