З жовтня запрацює "Київський" міст

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 15.09.2017 09:22 /

У Вінниці триває реконструкція мосту через Південний Буг по вулиці Чорновола.

Київський міст капітально не ремонтувався, відколи його було збудовано – а це більш як півсторіччя. Реконструкція мосту – це дороговартісний проект, який місто реалізовує за підтримки держави. Загалом реконструкція проводиться у співфінансуванні з Державним фондом регіонального розвитку: з міського бюджету передбачено 19 млн грн, з державного – майже 38 млн грн. 

«Це серйозна та масштабна робота. Люди здебільшого не бачать, що всі основні роботи ведуться під мостом. А тут дуже великий обсяг робіт, які необхідно проводити. Ми бачимо, в якому стані знаходяться зняті балки, адже цей міст взагалі з 60-х років не ремонтувався, – зазначив Сергій Моргунов. – Для всього транспорту міст відкриють в другій половині жовтня – на початку листопада, в залежності від погодних умов. Всі роботи будуть проводитись внизу. Зрозуміло, що з настанням зимового періоду не можна буде проводити бетонування, тому з весни розпочнемо працювати далі». 

Наразі в першому прольоті мостової споруди виконано підсилення 4-х арок з армуванням та бетонуванням. Такі ж роботи здійснено на чотирьох надарочних стійках. Також виконано підсилення крайнього ригеля, здійснено «лікування» 6-ти консолей ригелів, завершено заміну двох крайніх рядів мостових балок в кількості 52 штук.

+1
+2
-1