Які бувають види коньяку: мистецтво та спадщина

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 25.04.2024 15:23 /

Коньяк — один із найпрестижніших та найвідоміших видів алкоголю, що виробляється з винограду. Він походить з однойменного міста у Франції та втілює справжнє мистецтво виноробства. Проте багато шанувальників цього спиртного можуть не знати, що цей благородний напій буває різних сортів, кожен з яких має свої особливості та унікальний смак. Отже, розглянемо класифікацію коньяку відповідно до витримки та регіону.

Коньяк

V.S. (Very Special — дуже спеціальний)

Наймолодший і найдоступніший за ціною вид. Він проходить мінімальний час витримки у дубових діжках, зазвичай від двох до чотирьох років, і купити коньяк Шабо чи іншої марки варто кожному, хто любить свіжий фруктовий смак із нотками ванілі. V.S. вживається соло, а також чудово підходить для виготовлення різноманітних коктейлів.

V.S.O.P. (Very Special Old Pale — дуже спеціальний старий блідий)

Це коньяк підвищеної категорії, який витримується від чотирьох до восьми років. Має більш складний смак та аромат, з вираженими деревними та пряними відтінками. Його часто вибирають як дигестив після вечері.
XO (Extra Old — екстрастарий)

Преміальний, розкішний вид коньяку. Він проходить найтривалішу витримку, принаймні вісім років, а частіше набагато довше. Характеризується:

  1. багатим насиченим смаком із глибокими деревними, фруктовими та пряними відтінками;
  2. чудовим букетом, що розкривається з кожним новим ковтком;
  3. м'якою текстурою.

Такий елегантний алкоголь ідеально пасує до особливих випадків і стане чудовим подарунком.

Hors d'Âge (поза віком)

Рідкий ексклюзивний вид коньяку, який має найвищий термін витримки. Відрізняється надзвичайно складним смаком і ароматом, який може вразити навіть найвибагливішого цінителя. Це справжня розкіш, яка заслуговує на особливе визнання та шанування. Отже, особливості коньяку багато в чому залежать від його віку. Але будь-який якісний напій здатен справити враження на шанувальника.

Алкоголь з різних регіонів: чи є різниця

Коньяк виробляється в різних куточках світу, кожен з яких має свої унікальні традиції та методи виготовлення. На сайті магазину Маудау ви знайдете таку продукцію:

  1. Grande Champagne і Petite Champagne. Спиртне часто має багаті деревні відтінки та виражений плодовий смак.
  2. Bons Bois і Bois Ordinaires. Менш престижні регіони виробництва, але їхня продукція має багато шанувальників. Коньяк відрізняється простішими смаковими властивостями, але водночас він доступний та підходить для повсякденного вживання як аперитив.
  3. Borderies. Напій характеризується грушевими та квітковими ароматами. Має більш м'яку текстуру, з нотами карамелі, горіха та спецій.
  4. Fins Bois. Алкоголю властивий насичений букет із виразними пряними відтінками.

Який би напій ви не вибрали, він напевно доставить вам задоволення, але за умови помірного вживання.

 

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я
+1
0
-1