Як вибрати пральну машину-автомат за 7 параметрами

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 01.07.2021 15:24 /
Як вибрати пральну машину-автомат

Сьогодні люди оточивши себе повністю побутовою технікою дуже спростили життя, та зменшили кількість ручної роботи. Пральні машини є незмінним атрибутом майже кожного дому. Але під час переїзду, планування гарнітури для нового будинку або зміни старої техніки, необхідно знати параметри, орієнтуючись на які ви можете купити якісну техніку. Пральну машину купити не так складно, як наприклад автівку чи житло, але потрібно звернути увагу на деякі нюанси. У цієї на перший погляд простої побутової техніки є багато різновидів за розмірами, функціоналом, способом завантаження, класом енергоспоживання, виробником і тд. Хорошим орієнтиром для якісного відбору будуть 7 основних параметрів, які наведені нижче.  

Загальні характеристики автоматичної пральної машинки

Пральна машина автомат - безумовно вдалий вибір. Машина потребує мінімальну участь людини в процесі прання. За загальними характеристиками пристрої можна розділити на:

  • Стаціонарні - такий прилад використовується автономно, тому його легко буде поєднати вже з іншою технікою та кухонними меблями. Стаціонарну модель можна вбудувати під мийку або стіл;

  • Вбудовані - такі пристрої монтують в меблі ще на стадії розробки проекту. Модель гарно вписується в інтер'єр. Для невеликої квартири чи будинку краще вибрати вбудовану пральну машину вертикальну;

  • Машина без сушки - звісно ціна на такі моделі менша. У таких пристроїв значно нижче витрата електроенергії і місткість при завантаженні більша. За машиною не потрібен якийсь особливий догляд;

  • Пральні машини з сушкою - забезпечує повний комфорт та дає можливість економити власний час. Сучасні моделі мають функцію легкого прасування, тому після прання білизну можна відразу вішати в шафу. Також у багатьох моделей є функція освіження парою, яку можна використати у кінці сушки або взагалі окремо.

Визначаємося з об’ємом завантаження

Одним з ключових факторів для прання є запобігання перезавантаження приладу. Щоби речі добре виперти, їм потрібно трохи місця всередині. Тому важливо правильно визначити потребуємий розмір, враховуючи при цьому кількість речей і частоту використання пристрою. Визначившись з ємністю пральної машини, ви зможете навантажувати її правильно, що допоможе отримати хороші результати. Також об'єм залежить від типу завантаження:

  • Фронтальне завантаження - така модель має невеликий обсяг бака для прання. Найбільш доречно вибирати такий тип приладу, якщо у вас невелика сім'я, або живете самостійно. Мінус такого типу пралки - під час роботи не можна докладати речі. Верхню кришку машинки дуже часто використовують як додаткову полицю;

  • Пральна машина з верхньою загрузкою - варто передбачити місце для відкривання кришки. Модель має гарні показники місткості. Під час прання можна докладати речі і для цього не потрібно нагинатися чи присідати. 

При виборі об'єму варто звернути увагу на глибину машини, від неї залежить місткість моделі. 

Принцип роботи

За типом роботи сучасні пральні машину можуть бути різними. Кожен з типів устаткування має свої переваги і мінуси.

  • Пральні машини напівавтомат

Це надійний агрегат з дуже приємною ціновою політикою. Якщо ви орієнтуєтеся на бюджетний апарат - це відмінний вибір. Використовується така модель частенько в сільській місцевості, де немає хорошого водопостачання. З мінусів - людина не може повністю перекласти процес прання на пральну машину напівавтомат. Для запуску прання потрібно буде вибрати програму, завантажити білизну, залити в спеціальний відсік гарячу воду і після завершення прання помістити речі в спеціальний відсік для віджимання.

  • Пральні машини автомат

Незалежно від типу обраної машини, усі процеси з початку прання, до віджимання і сушки проходять у барабані пристрою. Машина-автомат повністю контролює роботу пристрою відповідно до заданих параметрів. Після запуску прання вам потрібно просто дочекатися її закінчення.

Якщо ви плануєте купити пральну машину автомат або напівавтомат, слід визначитись с принципом роботи машини:

  1. Ремінь - така техніка недорого коштує. Якщо вам потрібен буде ремонт, протягом 20 хв. вам проведуть заміну ремня;

  2. Мотор - такі пристрої майже безшумні, мають тривалий термін експлуатації. Потужний двигун дає можливість збільшити завантаження, а також якісно виперти усі речі. 

Типи керування: особливості, переваги та недоліки

  • Механічний тип управління 

Як правило користувачеві доступно не більше 3-5 програм і найчастіше це "швидке прання", "прання виробів з синтетики", "прання виробів з шерсті" і тд. Усі параметри встановлюються вручну - швидкість віджимання, час, температура води. Купуючи таку пральну машину заздалегідь ознайомтеся з усіма можливостями пристрою. 

  • Електронний тип управління 

Найбільш оптимальний варіант. Для деяких моделей досить просто завантажити білизну і натиснути старт. Пристрій самостійно підбере програму і інші параметри прання враховуючи матеріал, об'єм і тд. На панелі управління є можливість вибрати доп. функції. Також у більшості облаштувань електронного типу є присутньою можливість стежити за ходом прання, на панелі відображається назва етапу, показник вологості і тд. Така пральна машина звичайно буде за ціною вище, ніж попередній варіант. 

Що таке класи прання, віджимання та енергоспоживання

Клас віджимання - одна з ключових категорій в характеристиці пристрою. Цей показник відповідає за швидкість обертання барабана, відповідно відповідає за залишковий показник вологості білизни. Перед тим як вибрати пральну машину, слід вибрати модель з хорошим співвідношенням класу віджимання і енергоспоживання. Це дуже залежні одна від однієї категорії, оскільки від кількості обертів за хвилину залежить споживання електроенергії. Якщо для вас не принципові витрати на електрику, вибирайте модель з високим класом споживання. Слід також розуміти, що пральна машина з сушкою буде використовувати значно більше енергоспоживання ніж без сушки. 

Розмір

Нерідко доглянувши собі хороший варіант, доводиться шукати як альтернативу міні пральну машину. Розміри пристроїв досить різноманітні, але є певні стандарти. Щоб не помилитися з вибором, радимо керуватися такими рекомендаціями: 

  • Якщо у вас невеликий будинок, ви хочете раціонально використати увесь простір - вибирайте компактні моделі; 

  • Для великого заміського будинку або просторої квартири можна придбати пралку з сушкою. Пристрій відмінно впишеться в дизайн, а також по габаритах підійде до іншої кухонної гарнітури; 

  • Якщо у вас не працює водопровід або є перебої в подачі, можна взяти пральну машину з баком. Такий прилад займає не мало місця, тому заздалегідь проведіть усі виміри, щоб пристрій помістився.

Бак і барабан

Всі пральні машини функціонують за таким принципом - бак, куди набирається вода нерухомий, а барабан, де розміщені речі обертається. Перед тим як купити пральну машину, виберіть матеріал бака. Сьогодні виробники виготовляють його з:

  1. Нержавіючої сталі - це міцний матеріал, який має показник тривалої експлуатації. З мінусів - це висока вартість та високий показник шуму;

  2. Пластика - це досить крихкий матеріал, схильний до пошкоджень під час транспортування. 

При завантаженні речей в барабан важливо не набивати щільно, а залишити трохи вільного місця, що зумовить якісне тертя. 

Обираючи пральну машину, зверніть увагу на відношення ціни - якості. Віддавайте перевагу якісним виробникам, які виготовляють надійні моделі. 

+1
0
-1