Як вибрати електроскутер: переваги та важливі характеристики

Зображення користувача Гість.
Автор: Гість (не перевірено)0 / Дата: 25.11.2020 16:05 /

Сьогодні склалася критична ситуація із задимленістю у світі, причому найбільше шкодять не заводи, а вихлопні гази з автомобілів. Тож що, відмовитися від власного комфорту і свободи пересування заради екології? Переконані, що більшість людей до цього не готові. Саме тому зараз гостро стоїть питання вибору індивідуального транспорту, безпечного для довкілля. Електричні скутери — оптимальний варіант, здатний розв’язати проблему. Як їх обрати, розповідаємо в нашій статті.

електроскутер

Переваги електротранспорту

У сучасному світі електроскутери — не дуже популярний, але зручний та економний варіант пересування. Він відрізняється від багатьох компактних видів електротранспорту, оскільки підходить не тільки для розваг, а є повноцінним транспортним засобом.
 
Такі скутери мають купу переваг, які вирізняють їх серед інших засобі пересування. Зокрема:

  • не забруднюють довкілля, оскільки для їх роботи не використовується вуглеводневе паливо;
  • на відміну від двигунів внутрішнього згоряння, не вимагає постійного техобслуговування та суттєвих витрат на нього:
  • такий транспорт можна підживлювати практично з будь-якої розетки;
  • невелика швидкість пересування робить скутери безпечними навіть для недосвідчених кермувальників;
  • сучасні гальмівні системи, які встановлюються на таку техніку, також забезпечують підвищену безпеку.

електроскутер

Однак слід пам’ятати, що електроскутери мають не тільки переваги, а й недоліки. Так, звичайні моделі можна спробувати відремонтувати самостійно, а в разі виходу з ладу електротранспорту треба звертатися до фахівців. Крім того, не всі засоби можна використовувати під час дощу та морозу. Це залежить від типу акумулятора, встановленого в пристрої.

Як визначити потужність двигуна?

Щоб вибрати електротранспорт, який задовольнятиме вашим вимогам, слід насамперед визначити оптимальну потужність скутера, яка безпосередньо впливає на швидкість та інші показники.
 
Визначати продуктивність електродвигуна треба, враховуючи умови експлуатації:

  • для індивідуальних поїздок на невеликі відстані краще обрати пристрої потужністю 250-700 Вт;
  • якщо плануєте їздити вдвох, вирушати в подорожі або пересуватися по бездоріжжю, оптимально підійде модель з мотором понад 800 Вт;
  • щоб скутер швидко рушав із місця та міг розвивати високу швидкість, знадобиться електротранспорт з показником принаймні 1,5-2 кВт. 

Однак вибираючи потужні моделі, пам’ятайте, що скутери від 3 кВт вимагають наявності у водія посвідчення категорії «А1», а від 4 кВт — категорії «А».

Важливі параметри вибору електроскутера

Очевидно, що вибирати транспорт слід не лише за потужністю електромотора. Існують й інші показники, які вимагають вашої уваги. Так, експерти радять орієнтуватися також на:

  • тип акумулятора — краще вибирати літій-іонну чи літій-полімерну батарею, оскільки вони мають велику щільність заряду, а отже — не критично збільшують вагу транспорту. Свинцево-кислотні батареї значно важчі, тому встановлюються переважно на бюджетні пристрої;
  • місткість акумулятора — визначає дальність поїздки. Зверніть увагу, що в технічній документації запас ходу вказується приблизно, оскільки залежить від швидкості пересування та різких чи повільних стартів;
  • швидкість — середній показник складає 30-50 км/год, але існують і швидші моделі;
  • вантажність — залежить від ваги водія та наміру перевозити вантаж. Не варто перевищувати рекомендований показник навантаження, оскільки це знижує швидкість та призводить до зношування систем скутера;
  • гальмівна система — на електричні моделі можуть встановлюватися фрикційні, барабанні чи дискові гальма. Найбільш потужними та довговічними вважаються барабанні гальмівні системи.

електроскутер

Електроскутер — це мобільний, зручний та економний транспорт, тому останнім часом попит на нього почав підвищуватися. Вибирати модель варто з урахуванням умов використання, а також враховуючи важливі технічні характеристики.

+1
0
-1