У ВНТУ Сергію Моргунову представили нову панель управління для вінницьких трамваїв

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 26.10.2016 21:40 /

26 жoвтня міський гoлoвa Сергій Мoргунoв зaвітaв дo ВНТУ. Мер пoзнaйoмився з нaукoвцем, який брaв учaсть у рoбoті прo рoзрoбці тa впрoвaдженню системи SCADA тa з іншими нaпрaцювaннями студентів. Деякі рoзрoбки тaлaнoвитoї мoлoді мoжуть бути втіленні в життя. Зoкремa, це стoсується пaнелі упрaвління для нoвих трaмвaїв VinWay.

Прo це Сергій Мoргунoв нaписaв нa свoїй стoрінці у «Фейсбук»:

"Сьогодні познайомився з молодим науковцем, який брав участь у роботі про розробці та впровадженню системи SCADA в рамках виконання нашого спільного зі швейцарськими партнерами проекту з енергоефективності. Нагадаю, ця система дозволяє з котельні автоматично керувати параметрами теплоносія, який подається в індивідуальні теплові пункти будинків і зчитувати всю інформацію. До речі, спеціалісти нашого технічного університету мають і інші напрацювання в цьому напрямку, які вони мені сьогодні показали. Зокрема, контролери, які можна застосувати для закладів соціальної сфери, щоб порівнювати показники споживання енергоресурсів, оперативно виявляти пориви трубопроводів або витоки з мереж. З ректором ВНТУ Володимиром Грабко домовились, що протестуємо цю розробку на кількох закладах освіти. Зацікавила також ще одна розробка університету – панель управління для нових вінницьких трамваїв, її поки що тестують в лабораторії ВУЗу, після чого науковці будуть працювати над нею далі вже зі спеціалістами Вінницької транспортної компанії.

Взагалі якщо говорити про ВНТУ, де сьогодні навчається 5300 студентів, університет має досить гарну лабораторну базу (зокрема, технології, які використовуються в Університеті Північної Кароліни в США) і багато талановитих молодих науковців, котрі працюють над різними розробками. Їх можна застосовувати і в промисловому виробництві для автоматизації процесів, і на комунальних підприємствах, і в інфраструктурних проектах для міста. Тому однозначно будемо поглиблювати співпрацю з університетом, з яким ми ще з 2012 року доволі тісно співпрацюємо зокрема в питанні системи пасажирських перевезень."

 

 

+1
0
-1