Tesla планує позбавитись керма в своїх авто

Зображення користувача PAN.
Автор: PAN+30 / Дата: 24.04.2019 15:16 /

З новими процесорами і повноцінним автопілотом через пару років кермо в Tesla може стати опцією.

Згодом автомобілі Tesla будуть обходитися без рульового колеса. Такими будуть роботаксі Tesla, а в перехідний період кожен власник зможе вибрати, встановити собі кермо і педалі або заглушку на панель. Судячи з рендеру, єдиним керуючим елементом буде великий дисплей для вибору маршруту.

В ході «Дня автономії», представляючи «кращий в світі» процесор для транспортного ШІ, засновник Tesla Ілон Маск заявив, що від керма можна буде відмовитися через два роки. Це відображає унікальний підхід компанії до розробки автономних машин: потенціал закладений вже в нинішні автомобілі, а в майбутньому потрібно буде лише оновити головний комп'ютер і софт. Waymo, Uber і інші конкуренти розробляють свої робомобілі з нуля. А схема Tesla означає, крім іншого, що автопілот може вчитися у реальних водіїв - так і відбувається з автомобілями, на яких їздять співробітники компанії.

«Думаю, буде перехідний період, коли люди зможуть купити роботаксі. Як тільки регулятори будуть нормально сприймати, що у нас немає керма, ми його просто видалимо », - міркує Маск. Він пообіцяв, що цей момент «настане обов'язково» і підкреслив, що спирається на побажання клієнтів.

«Буде попит на то, щоб люди не керували двотонними машинами смерті», - говорить мільярдер.

Ще одна важлива обіцянка Маска - новий акумулятор.

З наступного року в Tesla будуть встановлювати батареї, термін служби яких виросте до 1,6 млн кілометрів. Це в 2,5 рази більше, ніж подолала Tesla з найбільшим пробігом в світі. Зараз, за ​​його словами, батареї - єдиний елемент Tesla, який створюється не під цю амбітну цифру. В Model 3, найсучаснішому електрокарі в лінійці компанії, акумулятори повинні служити 500-800 тис. Мільйон миль - це поріг тестування для комерційних авто, наприклад, тягачів.

Маск вказав, що створення «супер» Tesla пов'язано з використання машин в якості автономних таксі. За його словами, заробити на цьому зможе кожен власник електрокара, а після запуску сервісу нинішні Tesla будуть коштувати в рази дорожче.

Tesla обіцяє запустити сервіс безпілотного таксі в 2020 році.

Таксі Tesla досягнуть максимального рівня автономності завдяки новому процесору. Його вже встановлюють в нові електрокари Tesla. А в першій половині 2020 року електромобілі зможуть розвозити пасажирів в безпілотному режимі.

Також Ілон Маск сказав, що протягом наступних 12 місяців Tesla випустить більше 500 000 електромобілів і всі вони будуть готові до автономного водіння з опцією Full Self-Driving.

+1
0
-1