Спорт і наше здоров'я

Зображення користувача Yur.
Автор: Yur+5 / Дата: 04.04.2019 20:42 /

Всім відомо, що спорт і здоров'я для людини - кращі друзі, і йому без них ніяк не обійтися. В умовах сучасної екології і при нашому шаленому ритмі життя без зміцнення здоров'я ніяк не обійтися. Найпростішими способами є: заняття спортом, зміцнення імунітету, правильне харчування і догляд за собою.

Так навіщо ж потрібно займатися спортом?

Спорт - це рух, а як відомо, рух - це життя. Мала активність людини призводить до того, що порушується функціонування м'язової, серцевої, судинної і дихальної системах. Звідси і починаються проблеми зі здоров'ям. У нашій статті, ми познайомимо вас з елементарними фізичними навантаженнями, які будуть посильні практично всім.

Ранкова зарядка

Це найкращий спосіб зарядитись на весь день. Приділіть собі вранці 10-15 хвилин і ви відчуєте прилив сил і бадьорості. Так само фізичні навантаження позитивно впливають на апетит, а сніданок, як відомо, один з найголовніших прийомів їжі. Тому, чим інтенсивніше пройде ваша зарядка, тим краще буде у вас апетит. Під час ранкової зарядки ваші легені насичуються киснем, а це означає, що киснем насичується і мозок. І дотримуйтесь завжди однієї умова - перед зарядкою випивай стакан звичайної води.

Прогулянки на свіжому повітрі і катання на велосипеді

Прогулянки найдоступніший вид фізичного навантаження. При ходьбі у людини легені починають працювати інтенсивніше, а значить тіло насичується киснем більше і швидше, при цьому зміцнюється серце і судини. Прогулянки повинні бути хоча б по 30 хв в день, а вранці або ввечері вирішувати вам. Особливо прогулянки на свіжому повітрі корисні для дітей. Для них це перший засіб загартування, а це означає, що підвищується імунітет дитини. Заміною прогулянок можуть бути спортивні ігри на свіжому повітрі, наприклад, футбол. При цьому варто подбати про зручну одежу і взуття для дитини, наприклад для футболу - зверніть увагу на дитяче футбольне взуття в soccerlife.com.ua.

Катання на велосипеді позитивно впливає на роботу опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи. Їзді на велосипеді теж потрібно приділяти мінімум півгодини в день. Намагайтеся якомога більше часу проводити на вулиці, дихайте, загартовувати.

Біг

Ще один вид для заняття спортом - біг. Бігати можна як під час прогулянки, так і вдома на біговій доріжці. Але не варто забувати, що біг корисний не всім. Не навантажуйте себе відразу виснажливими тренуваннями. Біг дуже позитивно впливає на організм людини, підвищує витривалість до навантажень, покращує роботу органів дихання, він змушує інтенсивніше працювати обмін речовин, зміцнює кістки.

Для того, щоб спорт бути корисний для організму, всі заняття повинні бути день у день. Одноразові заняття спортом не принесуть вашому організму ніякої користі. Але і перевантажувати свій організм виснажливими тренуваннями ні в якому разі не можна. Помірні заняття спортом надають оздоровчий, позитивний вплив на весь організм в цілому. Регулярні заняття спортом є важливим профілактичним засобом проти багатьох хвороб. Не забувайте - Ваше здоров'я, в Ваших руках. І яким воно буде вирішувати тільки Вам!

 

+1
0
-1