Смартфон – сучасний помічник будь-якої людини

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 18.10.2023 14:16 /
Смартфон – сучасний помічник будь-якої людини

Пристрої із сенсорним екраном є одночасно персональними помічниками та класичними мобільними телефонами. З їх допомогою можна дзвонити, писати повідомлення, грати, слухати музику, дивитися відео та багато іншого. Через різноманітність телефонів деяким користувачам складно зробити вдалий вибір, тому потрібно оцінювати особисті запити та бюджет на покупку.

Девайси пропонуються від брендів Apple, Xiaomi, Samsung, Huawei та багатьох інших. Ознайомитися з ними можна за адресою https://www.foxtrot.com.ua/ru/shop/mobilnye_telefony_smartfon.html, де згідно з нашим досвідом потрібно скористатися системою фільтрів та здійснити вибірку. На основі цього буде підібрано оптимальний телефон, що дозволяє справлятися з поставленими завданнями.

Екран

Насамперед потрібно визначитися з роздільною здатністю та діагоналлю. Екран на 7 дюймів – досить великий формат, здатний замінити планшет. Телефони на 5,5 або 6 дюймів є найбільш актуальними та зручними в роботі. Також є моделі до 5 дюймів, що відрізняються мінімальними габаритами.

Роздільна здатність стандартна в діапазоні від 1280x720 (HD) до 3820x2160 (Ultra HD або 4K), відповідно вибір потрібно робити під запити та бюджет. Тип матриці багато в чому визначає якість картинки і в цьому випадку на вибір є такі варіанти:

  • LCD (непогана контрастність і загалом картинка, така матриця використовується у бюджетних телефонах);
  • PLS (відмінна насиченість та яскравість, але час відгуку великий);
  • IPS (ідеальний чорний колір із широкими кутами огляду);
  • OLED (висока контрастність та низьке енергоспоживання);
  • AMOLED (реалістична передача всіх відтінків);
  • Dynamic AMOLED (відмінна картинка з мінімальним випромінюванням синього кольору, адже він погано впливає на очі).
  • Частота оновлення екрана від 90 до 165 ГГц.

Модуль камер

У основного об'єктиву допустима роздільна здатність від 5 до 200 Мп залежно від моделі телефону, а у фронтального – до 32 Мп. Але важливі додаткові параметри та характеристики, а також режими зйомки та можливості камер. Необхідно визначитися з оптичним зумом, щоб створювати гарні фотографії на далекій відстані.

Стабілізація компенсуватиме рух телефону під час зйомки відео, створюючи стабільну та соковиту картинку. Автоматичний фокус дозволить налаштувати різкість, щоб унеможливити спотворення якості фотографії. Після активації нічного режиму можна створювати якісні фотографії в умовах недостатнього освітлення.

 

+1
0
-1