Новинка! Автобуси марки Solaris прямують до Вінниці

Зображення користувача Valerii.
Автор: Valerii+6 / Дата: 30.08.2022 19:06 /

30 серпня 2022 року у польському місті Кельце відзначали 15 річницю підприємства "Kieleckie Autobusy Spółka Pracownicza". Окрім урочистостей, під час церемонії також було передано чотири автобуси представникам міст Вінниці та Рівного. Кожне місто отримало по дві оновлені машини.

Вінницькі автобуси Solaris. Фото: Сергій Моргунов (FB).

"Два польські автобуси SOLARIS передає Кельце для Вінниці. Це подарунок від мерії нашого міста-побратима, місцевої транспортної компанії MPK та «Barlinek". На борту автобусів символічний надпис - «Два міста – одне серце». Між нашими містами міцні зв’язки вже більше 60 років, а з початку вторгнення Вінниця відчула особливу підтримку наших друзів. Щиро дякую від імені всієї Вінницької громади меру Кельце Bogdan Wentaта польським партнерам. Автобуси вже на шляху до Вінниці." - повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Детальніше про польські автобуси, що передали міськвиконком та перевізник м. Кельце. Це два автобуси марки - "Solaris Urbino III 12" 2008 року виготовлення. Обидва автобуси обладнані двигунами марки "DAF" на 256 кінських сил. Комбінація дверей 2-2-2, як у всіх вінницьких автобусів. Машини низькопідлогові та обладнані пандусами. Вінниця отримала автобуси державними номерними знаками: "TK 6227M" і "TK 4219M".

Автобуси для Рівного та Вінниці. Фото: radiokielce.pl

Про компанію-виробника: компанія "Solaris bus & coach s.a" - це відомий у ЄС виробник автобусів, тролейбусів та електробусів. Виробничі потужності знаходяться у селищі Болехово, поблизу міста Познань. З 1994 по 2001 рік, компанія займалася виробництвом автобусів "Neoplan". 

Фотографії цих автобусів на вулицях Кельце:

Solaris на 34 маршруті, 2017 рік. Автор фото: kams. Світлина з сайту "phototrans.pl".

Solaris на 33 маршруті, 2017 рік. Автор фото: karkwa123. Світлина з сайту "phototrans.pl".

Салон автобуса. Автор фото: Filip2797. Світлина з сайту "phototrans.pl".

Панель керування автобусом. Автор фото: Jelczyk. Світлина з сайту "phototrans.pl".

+1
0
-1