Міжміські перевізники збільшують вартість проїзду

Зображення користувача Oleg.
Автор: Oleg+34 / Дата: 15.12.2016 17:22 /

З 15 грудня на автобусах міжміського сполучення у Вінницькій області перевізники піднімають тарифи на проїзд на 20%. Але деякі перевізники вже 10 грудня беруть з людей гроші за новими тарифами.

Про це редакцію Вінниця.info повідомила читач, яка 10 грудня їхала з Вінниці до Теплика.

«Квиток з Вінниці до Теплика подорожчав. Приблизно на 20 гривень. Коли приїхала в райцентр, то біля кас на автовокзалі висіло оголошення: «З 15 грудня тарифи на проїзд в міжміському сполученні піднімаються…», але на календарі було тільки 10 грудня. До Вінниці я поверталася з Гайсина. Замість звичних 50 гривень, заплатила 65, тільки не в касу, а водієві. Автобус був прохідний «Теплик-Вінниця» з часом відправлення 15:35. На пероні чекали до десятка людей з квитками «на вільне місце». Однак водій заявив, що до Вінниці поїдуть тільки ті, хто без квитків. Хто має білети, може стояти в салоні, лише при умові, якщо там буде місце», - розповіла вінничанка.

За коментарями з приводу підвищення тарифів редакція звернулась голови ГО «Вінницька обласна асоціація автомобільних перевізників» Анатолія Ратовського. До об’єднання входить 98 членів асоціації, половина з яких юридичні особи, вони мають біля тисячі автомобілів і надають послуги з перевезень. Він повідомив, що тариф з 15 грудня зросте на 20%, а протягом 2017 року заплановано підняття ще на 70%.

«Тиждень тому на зборах автоперевізників прийняли рішення про підняття тарифів. Постало питання, що з 1 січня потрібно збільшувати мінімальну заробітну плату і здорожчають всі запчастини. Підвищити заробітну плату в два рази без збільшення проїзду перевізники не можуть. А взагалі вартість потрібно збільшувати на 70%», - повідомив А. Ратовський.

На питання, чому водії самостійно визначають вартість проїзду, і рахують людям за тарифами, які ще не вступили в дію, то А. Ратовський зазначив, що тарифи кожен перевізник може застосувати, коли хоче.

«Якщо говорити про нові тарифи, то кожен перевізник може їх застосувати, коли хоче і в який хоче день, як таксі. Рішенням Кабміну минулого року дозволено кожному перевізникові застосовувати тарифи, які хоче. Для того, щоб такого не було, ми як асоціація перевізників збираємо збори і вирішуємо всі разом. Щоб все було цивілізовано. Про підвищення тарифів ми повідомили автостанції за 10 днів, бо попередній продаж квитків починається за 10 днів.

Щодо того водія, що ми можемо йому зробити? Він має право це робити, того що ніде не написано, що перевізник не має права піднімати тарифи», - говорить А. Ратовський.

Також представник перевізників додав, що в трьох районах: Томашпільському, Козятинському, Шаргородському перевізники мають проблеми з компенсацію, там не виділені гроші на відшкодування проїзду.

В управлінні транспорту та інфраструктури департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури ОДА зазначають, що не мають впливу на перевізників щодо формування тарифів. А з обласного бюджету на компенсацію за перевезення пільгових категорій виділили кошти в сумі 5 млн. гривень.

+1
0
-1

Коментарі

+1
0
-1

А не охохо себе решили поднять в два раза, потому что зарплату надо повысить себе в два раза.