Меблі в кімнату для підлітка

Зображення користувача Yur.
Автор: Yur+5 / Дата: 01.07.2020 16:51 /

Ось ваша дитина і виросла з крихітного немовляти в уже досить дорослу людину і перейшла в підліткову стадію. Вона ще, звичайно не зовсім доросла, але спати в кімнаті з ведмедиками вже якось не красиво. Тому настала пора зробити ремонт в її кімнаті, щоб ваша дитина відчувала себе дорослішою. Не забувайте, що на цьому етапі вже дуже важливо, щоб дитина сама говорила про свої уподобання.

В підлітка свої смаки

Не варто задумувати ремонт на свій смак і колір, адже дитина, хоч і продовження батьків, але дуже часто смаки все ж не збігаються, тому перед тим, як робити ремонт, поцікавтеся у дитини, яку б кімнату він хотів, які б кольори і меблі вважав за краще. І навіть, якщо ви вважаєте, що такий підхід до ремонту, як запропонувала ваша дитина - невірний, то не намагайтеся переконати, а краще все-таки постаратися виконати її бажання, тільки трохи перетворивши, щоб згладити те, що нафантазувала дитина.

Ні в якому разі не намагайтеся тиснути на підлітка, щоб він передумав, що хоче саме червону шафу і зелені шпалери. Ваше чадо підсвідомо, в цьому віці, прагне до всього нового, до буяння емоцій і фарб. І те, що зараз він вимагає дуже недоречне, це не означає, що у нього немає смаку або почуття стилю, просто він хоче різноманітності та яскравих фарб. Тому краще, що ви зможете зробити - це підкоритися, в іншому випадку, дитина буде прагнути вирватися з строгого інтер'єру і втекти туди, де є різноманітність.

Дуже важливо розуміти, що яскраві дивани, які ви вирішили купити, мають бути практичними. Вам знадобитися хороша стінка або окремі стелажі, куди підліток зможе складати свої речі, підручники і т.д. Також важлива і фізична форма, про яку важливо пам'ятати, тому знайдіть місце і для тренажера, ну або шведської стінки.

М’які меблі

Дивани купити для хлопчика або дівчинки можна без проблем і в інтернеті. Турецькі меблі Kupa, як приклад, мають спеціальні для підлітків моделі. І вже не обов'язково підбирати з малюнками або яскравими візерунками, можна вибрати однотонний варіант, головне, вибирати світлі відтінки, які не будуть тиснути на дитину.

Дуже важливо, щоб кімната була максимально освітлена, оскільки в цьому віці ваше чадо дуже багато часу проводить за уроками і книгами, а значить, існує шанс зіпсувати зір. Тому завжди стежте за тим, щоб кімната була добре освітлена, а письмове місце не знаходилося за джерелом світла, тому що дитина буде сама собі закривати світло і псувати зір. Також при недостатньому освітленні у підлітка можуть розвиватися депресії, неврози і т.д.

+1
0
-1